Başkentte selin bilançosu ağır oldu!

Başkentin altyapısı çöktü, 4 kişinin hayatını kaybettiği selin vurduğu bölgeye koşan Bakan Murat Kurum, 'Zararı karşılayacağız' diye söyledi. İşte haberin detayları...

14.06.2022-09:27 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-09:27) Başkentte selin bilançosu ağır oldu!

Ankara'da hafta sonundan bu yana etkisini gösteren sağanak ilk olarak cumartesi günü Ankara'nın Altındağ, Mamak ve Çankaya ilçelerinde büyük bir yıkıma neden oldu. Sel Ankara'nın eskiyen ve tel tel dökülen altyapısını ise gözler önüne serdi. 

Altındağ'a bağlı olan Tatlar Mahallesi'nde araç içerisinde sel sularına kapılan rehabilitasyon merkezinde servis şoförü olarak çalışan CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit (27) cumartesi günü yaşamını yitirdi. 

Söz konusu bölgede Ramazan Gök'ün kayıp olduğu bilgisi alınması üzerine İçişleri Bakanlığı koordinesinde AFAD, Jandarma ve polis arama kurtarma, komandolar, itfaiye, AKUT, ANDA, HAK, İHH ekipleri hız kesmeden çalışma başlattı. AFAD Başkanı Yunus Sezer 350 kişinin Gök'ü aradığını dile getirdi. Dün akşam saatleri içerisinde Gök'ün cansız bedenine ulaşıldı. 


Akyurt’ta 2 vatandaş hayatını kaybetti 

Pazar günü sel suları Akyurt'ta 2 kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu. Selde mahsur kalan Muhammed Şahin (21) elektrik akımına kapılarak, Teberik Köyü'nde ikamet Mustafa Demirel (67) selden kaçarken düşerek hayatını kaybetti. Şahin dün Seyyid Burhaneddin Camii'nde kılınan cenaze namazının sonrasında toprağa verildi. 


22 bina 45 bağımsız bölüm yıkılacak 

Öte yandan Altındağ, Çankaya, Haymana, Mamak ilçelerinde 49 bina, 121 bağımsız bölümde inceleme ve yapıldı. 22 bina ve 45 bağımsız bölüm acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık olarak tespit edildi. Altındağ'da da 34 büyükbaş, 22 küçükbaş hayvan telef oldu, 40 ton saman ve 50 ton yem zayi oldu. 


''Zararları telafi edeceğiz'' 

Selde hayatını kaybeden Mustafa Demirel, Akyurt Teberik Köyü'nde son yolculuğuna uğurlandı. Törene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Ankara Valisi Vasip Şahin de katıldı. Ardından bölgede inceleme yapan Kurum, "Yapıların tespitlerini belediyelerimizle birlikte yapacağız ve yeni binaların yapımını gerçekleştireceğiz, zararları telafi edeceğiz" diye ifade etti. Söz konusu selin başkenti vurduğu ilk gün Eskişehir'e gittiği öğrenilen Başkan Mansur Yavaş, dün gerçekleşen cenazelere ise katılmadı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal