İtalya'daki helikopter kazasının gizemi sürüyor! Karakutu enkazda bulunamadı!

İtalyan basınında yer alan haberlere göre helikopterde karakutunun bulunmaması, pilotun düşmeden önce alarm vermemesi ve görgü tanıklarının olmaması soruşturmada net yanıtlar elde edilmesine engel oluyor. Arama çalışmalarına katılan birimlerden Alpler Kurtarma Ekibi bölge sorumlusu Luca Pezzi, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu.

14.06.2022-09:39 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-09:39) İtalya'daki helikopter kazasının gizemi sürüyor! Karakutu enkazda bulunamadı!

İtalya'nın Toskana Bölgesi'ne bağlı Lucca kentinden kalkan helikopter kalkıştan yarım saat sonra Cusna Dağı eteklerinde yer alan Lema Nehri kıyısına düştüğü belirtilmişti. Helikopterde 4'ü Türk olmak üzere 7 kişi yer alıyordu. Yaşanan olay günlerdir gündemin merkezinde yer alıyor. Türkiye'yi yasa boğan kaza ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yer alıyor.

"Soruşturma başlattığı bildirildi"

Helikopterin enkazı ve 7 kişinin cansız bedeni, 1900 metre yükseklikte bir dere yatağı civarında bulunmuştu. İtalyan pilot ile 4'ü Türk 2'si Lübnanlı 6 yolcunun cansız bedenleri, Modena kentinde otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldığı bilgisi aktarıldı. Yasa boğan olayla ilgili Reggio Emilia Cumhuriyet Savcılığı, taksirle insan öldürmek ve felakete sebep olmak suçlamalarıyla soruşturma başlattığı bildirildi.


"Kazanın nedenini belirlemek kolay olmayacak"

İtalyan basınında yer alan haberlere göre helikopterde karakutunun bulunmaması, pilotun düşmeden önce alarm vermemesi ve görgü tanıklarının olmaması soruşturmada net yanıtlar elde edilmesine engel oluyor. Arama çalışmalarına katılan birimlerden Alpler Kurtarma Ekibi bölge sorumlusu Luca Pezzi, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu. Pezzi,  "Kazanın nedenini belirlemek kolay olmayacak, uzun ve detaylı incelemeler gerekecek, olasılıklardan biri, helikopterin olumsuz hava koşullarından uzaklaşmak için bir manevra yapmaya çalışmış olması, ancak bunun ölümcül sonuçlanması." ifadelerini kullandı. Öte yandan helikopterdeki Lübnanlı yolculardan birinin uçuş sırasında ailesine yolladığı videoda da fırtınanın olduğu kaydedilmiş.

"Tek açıklaması bu"

Korkunç kazada hayatını kaybeden pilot Corrado Levorin'in arkadaşı ve helikopteri işleten Avio şirketinin teknisyeni Igor Caboni ise helikoptere yıldırım isabet etmiş olabileceğini ifade etti. Caboni, "İletişimin aniden kesintiye uğramasının ve Corrado'nun yardım çağrısı yapamamasının tek açıklaması bu olabilir" açıklamalarında bulundu.


3 soru işareti dikkat çekiyor

Türkiye'yi yasa boğan helikopter kazasının ardından bir çok soru işareti gündem maddesi. Korkunç kazayla ilgili İtalya basını sabotaj ve kusur ihtimallerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti. Yaşanan kaza ile alakalı kafalarda 3 soru işareti dikkat çekiyor. Havacılık uzmanı ve Pilot Stefano Ovi, konuyla ilişkin İtalya basınına açıklamalarda bulundu. Ovi, yaptığı açıklamalarda akıllara gelen ilk soru işareti olan helikopterin niçin rotadan uzaklaştığı ile alakalı demeçler verdi. Ovi,  "Kazanın sebebini bulabilmek için kazanın olduğu saatlerdeki hava durumuna bakmamız gerekiyor. Pilot, kötü hava şartlarından kaçmak için daha uygun bir yer aramasına bağlı olarak rotadan çıkmış olabilir." ifadelerini kullandı. Gündemde yer alan 2. soru işareti ise niye uyarı sistemi çalışmadığı idi. Helikopterin düştüğü esnada alarmların yada uyarı sistemlerin çalışmama konusunda ilginç bir diğer detay. Konuyla ilişkin incelemeler devam ediyor ve bu soruya karakutu cevabı verecek. Akıllara gelen bir diğer soru ise helikoptere yıldırım çarpmış olma ihtimali. Helikopterin pilot Corrada Levorin'in arkadaşı Igor Caboni, bu ihtimal ile alakalı açıklamada bulundu. Caboni, "Bir anda tüm gücün gitmesi ve iletişimin kesilmesinin nedeni yıldırım olabilir" ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal