İtalya'daki helikopter kazası kafaları karıştırıyor! Uzmanlar bu 3 soru üzerinde duruyor!

Türkiye'yi yasa boğan helikopter kazasının ardından bir çok soru işareti gündem maddesi. Korkunç kazayla ilgili İtalya basını sabotaj ve kusur ihtimallerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti. Yaşanan kaza ile alakalı kafalarda 3 soru işareti dikkat çekiyor.

13.06.2022-13:37 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-13:48)

İtalya'nın Toskana Bölgesi'ne bağlı Lucca kentinden kalkan helikopter kalkıştan yarım saat sonra Cusna Dağı eteklerinde yer alan Lema Nehri kıyısına düştüğü belirtilmişti. Helikopterde 4'ü Türk olmak üzere 7 kişi yer alıyordu. Yaşanan olay günlerdir gündemin merkezinde yer alıyor. Türkiye'yi yasa boğan kaza ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yer alıyor.

Cansız bedenlerine ulaşılmıştı

Gerçekleşen arama kurtarma çalışmaları sonucu helikopterde yer alan  Eczacıbaşı Holding'e bağlı Altınova'daki İpek Kâğıt Fabrikası Müdürü Arif Cez, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Manisa Yatırım Projeleri Müdürü Serhat Kenar, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Şirketi Fabrikalar Direktörü Altuğ Erbil ve Yatırım Projeleri Müdürü İlker Uçak, Lübnanlı İşadamı Tarek Tayah, Shadi Kreidi ve İtalyan pilotun cansız bedenlerine ulaşıldı.

Cansız bedenlerine ulaşılmıştı

Bir çok soru işareti gündem maddesi

Türkiye'yi yasa boğan helikopter kazasının ardından bir çok soru işareti gündem maddesi. Korkunç kazayla ilgili İtalya basını sabotaj ve kusur ihtimallerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti. Yaşanan kaza ile alakalı kafalarda 3 soru işareti dikkat çekiyor. Havacılık uzmanı ve Pilot Stefano Ovi, konuyla ilişkin İtalya basınına açıklamalarda bulundu. Ovi, yaptığı açıklamalarda akıllara gelen ilk soru işareti olan helikopterin niçin rotadan uzaklaştığı ile alakalı demeçler verdi. Ovi,  "Kazanın sebebini bulabilmek için kazanın olduğu saatlerdeki hava durumuna bakmamız gerekiyor. Pilot, kötü hava şartlarından kaçmak için daha uygun bir yer aramasına bağlı olarak rotadan çıkmış olabilir." ifadelerini kullandı. Gündemde yer alan 2. soru işareti ise niye uyarı sistemi çalışmadığı idi. Helikopterin düştüğü esnada alarmların yada uyarı sistemlerin çalışmama konusunda ilginç bir diğer detay. Konuyla ilişkin incelemeler devam ediyor ve bu soruya karakutu cevabı verecek. Akıllara gelen bir diğer soru ise helikoptere yıldırım çarpmış olma ihtimali. Helikopterin pilot Corrada Levorin'in arkadaşı Igor Caboni, bu ihtimal ile alakalı açıklamada bulundu. Caboni, "Bir anda tüm gücün gitmesi ve iletişimin kesilmesinin nedeni yıldırım olabilir" ifadelerine yer verdi.

Bir çok soru işareti gündem maddesi

İtalya basınına göre

İtalyan basınında yer alan haberlere göre kazada yer alan 7 kişinin kısmi yanıklar sonucu hayatlarını kaybettikleri yönünde bilgiler yer aldı. Yazılan haberlerde "Helikopterin düşmesi sonucunda çıkan yangın yolcular ve pilot için ölümcül olmuş olabilir. Ancak diğer olasılıklarla ilgili de incelemeler devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Pilotun kız arkadaşı, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu

Helikopter pilotu Levorin'in kız arkadaşı, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Senin uçma aşkın seni benden aldı. Corrado bir uzmandı ve fırtınadan nasıl kaçacağını çok iyi biliyordu" ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal