Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan HDP'li vekillere sert tepki! 'Provokasyondan öne kalleşliktir, kanı bozukluktur!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde önemli demeçler verdi.

13.06.2022-14:01 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-14:45) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan HDP'li vekillere sert tepki! 'Provokasyondan öne kalleşliktir, kanı bozukluktur!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde önemli demeçler verdi. Başkan Erdoğan, ihracat oranını her geçen ay daha da yukarıya çıkarmayı hedeflediklerini dile getirerek, "İhracatımızı geçen yıl 225 milyar doların üzerine çıkardık. Mayıs'ta da 12 aylık ihracatımızı 243 milyara ulaştırdık. Bu oranı her geçen ay daha yukarı taşıyacağız. İhracatımızın sadece miktar olarak değil birim değer olarak yükselmesi önemlidir. Sağlık kriziyle başlayıp savaşla güvenlik krize evrilen küresel ekonomik krizi tetikleyen süreçte bu başarılar hepimiz için kıvanç vericidir. Bu başarıyı daha ileri taşımak için üzerimize düşen sorumluluklar var." açıklamalarında bulundu.

"Bizim tek gayemiz ülkemizin üretimini, istihdamını artırmak"

Üretimi yükseltmek isteyen herkese destek verileceğini ifade eden Başkan Erdoğan, "Yerli otomobilimiz TOGG'un hikayesi bunun en somut örneğidir. Üretimini yükseltmek isteyen herkesin yanında olacağız. Bizim kimsenin meşrebiyle, tarzıyla bir derdimiz yok. Bizim tek gayemiz ülkemizin üretimini, istihdamını artırmaktır. Herkesin destekçisiyiz. Siz projenizi ortaya koyun, diğer sorunları birlikte çözeriz." ifadelerini kullandı.


"Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz"

Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmesi için çalıştıklarını ifade eden Başkan Erdoğan, "100 bin ihracatçımızın her birini gönüllü diplomatik temsilcilerimiz olarak görüyoruz. Ülkemizin fırsatları değerlendirmesinde en büyük görev ihracatçılarımıza düşüyor. Allah'ın izniyle ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz. Hayalleri olmayanların hedefleri olmaz." ifadelerine yer verdi.

"Hedefimizin yarısını hayata geçirdik"

İhracatın ayda ortalama 20 milyar dolar seviyelerine geldiğini ifade eden Başkan Erdoğan, "Hedeflerimizden biri de 500 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmaktı. Ayağımıza takılan onca çelmelere rağmen hedefimizin yarısını hayata geçirdik. Ayda ortalama 3 milyar doları bulmayan ihracatımızı ayda ortalama 20 milyar dolar seviyesine çıkardık." açıklamalarında bulunurken sözlerine devam eden Başkan Erdoğan, "Engeller nedeniyle programımızın gerisinde kalsak da ihracatımızı 2 kat artırmanın önünde engel yok. Krizler tedarik merkezlerinin yeniden şekillenmesini zorunlu hale getirdi. Bu konuda öne çıkan ülke Türkiye'dir. Dünyanın en büyük ihracat üslerinden biri olma yolunda ilerliyoruz. Bu yıl sonu için belirlediğimiz 250 milyar dolar ihracat rakamını fazlasıyla geçeceğimiz anlaşılıyor." ifadelerini kullandı. 


"Provokasyondan öne kalleşliktir, kanı bozukluktur"

Başkan Erdoğan, teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam ettiklerini ifade ederek, "Suriye'deki operasyonlarla terör girişimlerini boşa çıkardık. Sınırımız dışında ne işimiz var diyenlere en güzel cevabı verdik. Şu an Irak'ta devam eden Pençe-Kilit operasyonuyla teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam ediyoruz. Rabbim şehitlerimizin mekanını cennet eylesin diyorum." ifadelerine yer verdi. Başkan Erdoğan, konuyla ilişkin açıklamalarına ek olarak, "Terörün siyasi uzantılarıyla da hukuk içerisinde mücadelemizi sürdürüyoruz. 4 şehidin ateşinin yüreğimizi yaktığı günde bölücü örgütün uzantılarının Kadıköy'de polisimize saldırmaları provokasyondan öne kalleşliktir, kanı bozukluktur. Dünkü alçaklığın faillerine bunun bedelini yargı önünde ödeteceğiz." ifadelerini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal