Kadıköy'de HDP'li vekillerinde bulunduğu bir grup, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine yürüyüş düzenledi!

HDP'li vekillerinde yer aldığı bir grup, PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'a uygulanan görüş yasağının kaldırılmasını talep ederek yürüyüş gerçekleştirdi. Çevredeki vatandaşlarında büyük tepkisini çeken yürüyüşe polis ekipleri müdahalede bulundu. HDP'li vekiller Ayşe Başaran ve Feleknas Uca, polis ekiplerine tehditler savurdu.

13.06.2022-10:28 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-11:25)

HDP'li vekillerinde yer aldığı bir grup, PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'a uygulanan görüş yasağının kaldırılmasını talep ederek yürüyüş gerçekleştirdi. Çevredeki vatandaşlarında büyük tepkisini çeken yürüyüşe polis ekipleri müdahalede bulundu. PKK terörist elebaşı Öcalan'a yönelik sloganlar atan grupta yer alan HDP'li vekiller Ayşe Başaran ve Feleknas Uca, polis ekiplerine tehditler savurdu. İçişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre HDP Milletvekili Saliha Aydemir'in bir polise yumruk attığı belirtildi.

HDP'li vekiller polis ekiplerine tehditler savurdu

Bursa'nın Gemlik ilçesinde gerçekleştirilecek yürüyüşün İstanbul ayağı için Kadıköy'de bir araya gelen kalabalık, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a uygulanan görüş yasağını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Çevredeki vatandaşlarında tepkisini çeken yürüyüşe polis ekipleri müdahalede bulundu. Gerçekleşen yürüyüşte HDP'li vekillerinde bulunduğu ve vekillerden  Batman Milletvekili Ayşe Başaran ve Feleknas Uca, polislere hakaretler ederek tehditler savurdu. Başaran ve Uca polislere, "Çete başı, mafya, terbiyesiz ahlaksız. Hesap vereceksiniz. Gideceksiniz. Kürt kadınlarına saygı duymayı öğreneceksin. Pabucumun polisi." ifadelerini kullandı.

HDP'li vekiller polis ekiplerine tehditler savurdu

İçişleri Bakanı, sosyal medyadan açıklamalarda bulundu

İçişleri Bakanı, Kadıköy'de düzenlenen yürüyüşle  alakalı sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı, yaptığı açıklamada, "Terörist cenazesine de, terörist başı için yürümek isteyene de müsaade etmeyiz. Bugün, terörist başı, bebek katiliyle ilgili yürüyüş için Bursa Gemlik'e; içinde PKK'nın emir eri sözde milletvekilleri dahil birçok yerden gitmek isteyenlere hiçbir yerde elbette müsaade etmedik." ifadelerini kullandı. İçişleri bakanı sözlerine ek olarak, "Kadıköy'den gitmek isteyip direnenler gözaltında. Polisimize yumruk atan terörist bozuntusunun ismi, HDP Milletvekili Saliha Aydemir. Gerekli suç duyurusu yapılıyor. Kılıçdaroğlu, müsebbibi sensin." açıklamalarında bulundu.

70 kişi gözaltına alındı

Uyarılara ve müdahalelere rağmen yürümek isteyen ve PKK terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan 70 kişi gözaltına alındığı belirtildi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal