Türkiye büyük fırsatı kaçırdı: En iyi birinci olma ihtimali tehlikede

A Milli Futbol Takımımız, dün oynanan Faroe Adaları deplasmanında aldığı şok mağlubiyet sonucunda büyük bir fırsatı kaçırdı. Milliler EURO 2024’e doğrudan katılma şansını sağlayacak olan C Ligi’nin en iyi birincisi olma ihtimalini tehlikeye soktu. Detaylar haberimizde...

26.09.2022-13:09 - (Son Güncelleme: 26.09.2022-14:51) Türkiye büyük fırsatı kaçırdı: En iyi birinci olma ihtimali tehlikede

UEFA Uluslar Ligi C Ligi 1. Grup son maçında Faroe Adaları deplasmanında aldığı 2-1 mağlup olan Türkiye, sadece gruptaki ilk mağlubiyetini almakla kalmadı, aynı zamanda EURO 2024’e doğrudan katılma şansını sağlayacak olan C Ligi’nin en iyi birincisi olma ihtimalini tehlikeye soktu. Millilerin bu yoldaki en büyük rakipleri olan Yunanistan ve Gürcistan, eğer Türkiye’den daha fazla puan alırsa 2024 Avrupa Şampiyonası’na doğrudan katılan ekipler arasına girecek. 

En iyi birinci olma ihtimali tehlikede

Uluslar Ligi C Ligi 3. Grup’ta lider olan Kazakistan, son maçında deplasmanda Azerbaycan’a 3-0 kaybederek Türkiye’nin rakibi olmaktan çıktı.  Bu akşam Grup 4'te 13 puanlı liderliği kesinleşen +12 averajlı Gürcistan, Cebelitarık ile deplasmanda karşılaşacak.. Ve son olarak yarın Grup 2'de zirveyi garantileyen 12 puan ve +6 averajlı Yunanistan da, Kuzey İrlanda'yı ağırlayacak. Bu iki maçtan çıkacak sonuç, Türkiye dahil 4 ülke arasındaki sıralamayı belirleyecek.

Uluslar Ligi en iyi birinci

Tek maç üzerinden EURO 2024 Play-offlarında C Ligi'nin en iyi birincisi 4. ile, 2.'si de 3. ile yarı finali 21 Mart 2024'te sahasında oynama fırsatı yakalayacak. 26 Mart 2024'te finallere gidecek takımı belirleyecek final maçının hangi ülkenin evinde olacağı ise kura çekimiyle netlik kazanacak. 

Türkiye eğer EURO 2024 elemelerinde grubun ilk 2 sırada tamamlarsa, Uluslar Ligi yolunu beklemeden Almanya’nın ev sahipliğinde yapılacak finallere doğrudan gidecek.  

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal