Faroe Adaları faciası sonrası tartışmalar sürüyor: Stefan Kuntz’un koltuğu sallantıda

UEFA Uluslar Ligi’nde önce Lüksemburg ile 3-3 berabere kalarak hayal kırıklığı yaratan Milli Takım, sonrasında kadro olarak katbekat aşağıda bulunan Faroe Adaları’na 2-1 kaybetti. Bu yaşanan skandal mağlubiyet sonrasında teknik direktör Stefan Kuntz’un koltuğu sallantıda. İşte detaylar...

26.09.2022-12:42 - (Son Güncelleme: 26.09.2022-14:51) Faroe Adaları faciası sonrası tartışmalar sürüyor: Stefan Kuntz’un koltuğu sallantıda

FIFA ülkeler sıralamasında 93. sırada yer alan Lüksemburg’tan tam 3 gol yiyen A Milli Futbol Takımı, bu maçın yankıları henüz geçmişken bu seferde 125. sırada yer alan Faroe Adaları’na deplasmanda 2-1 kaybetti. Türkiye her ne kadar B Ligi’ne yükselmeyi garantilemiş olsa da takımın oynadığı oyun ve aldığı sonuçlar sebebiyle teknik direktör Stefan Kuntz’un geleceği tartışılmaya başlandı. 

Devamı gelmedi

UEFA Uluslar Ligi C Ligi 1. Grup’un ilk 4 maçında gol dahi yemeden 12 puan toplayan Ay Yıldızlılar, bu harika performansını son 2 maçta mumla arattı. Fakat önce İstanbul'da 3-3 biten Lüksemburg mücadelesinde grupta ilk gollerini yiyen Türkiye, bu maçın şokunu yeni yeni atlatarak Faroe Adaları deplasmanına gitti ve burada daha kötü bir sonuç aldı.

Stefan Kuntz istifa

Faroe Adaları’nda kabus 

FIFA'da 125. olan ve ilk maçta 4-0'la geçilen Faroe Adaları Türkiye karşısında 2-1 kazandı. Maçtan önce Faroe'nin hocası Hakan Ericson'un, "Türkiye'nin defanstaki sıkıntılarından faydalanmak istiyoruz" cümlesi adeta hayat buldu. Biz 2. devrede işi bitiririz derken 51'de savunmadaki hataların ardından sol bek Viljormur Davidsen'in vuruşunda Ozan Kabak'a çarpan top, ağlarla buluştu. Biz şoku atlatamadan ev sahibi 59'da forvet Edmundsson farkı 2'ye çıkardı. 89'da Serdar Gürler'in Milli formayla ilk golü gelse de, teknik direktör Stefan Kuntz'un öğrencileri, bu kez de gruptaki ilk mağlubiyetini son maçta yaşadı.

Kuntz’dan açıklama geldi

A Milli Takımımız'ın hocası Stefan Kuntz, Faroe Adaları maçının ardından, "Geçen maç yumruk yedik demiştik ama bu sefer nakavt olduk. Gerçekten acıtıyor. Teknik direktör değişikliğinden söz etmek kolay. Hocayı değiştirelim demek kolay. Gerçeklerle yüzleşmek lazım. Türk Milli Takımı'nın şu andaki gerçek durumu bu. Bir hoca değiştirerek, şu anki realitenin hemen değişmesini beklemek de pek gerçekçi değil. Bu sonuç sonrası çok daha motive durumdayım" yorumunu yaptı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal