Türk Yazılımı T-Fashion'a 2 Milyon Dolar Değerleme İle Yatırım Aldı

İlk olarak Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde tohumları atılan yapay zeka tabanlı moda trend tahminleri sunan T-Fashion yazılımı, 2 milyon dolar değerleme ile ilk yatırımını aldı.

13.11.2020-15:44 - (Son Güncelleme: 13.11.2020-15:58) Türk Yazılımı T-Fashion'a 2 Milyon Dolar Değerleme İle Yatırım Aldı

Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde bir araya gelerek lise takımları ile üniversiteli takımların da yarıştığı TEKNOFEST 2018 yapay zekâ yarışmasında birinci olan genç girişimler, geliştirdikleri yazılım ile ilk yatırımını aldı.

T-FASHİON NEDİR? NE İŞE YARAR?

Yiğit Alp Elmas, Mehmet Ali Peker ve Furkan Kınlı tarafından kurulan T-Fashion, yapay zeka tabanlı moda trend tahminleri sunan bir yazılım olarak karşımıza çıkıyor. Müşterileri için doğru ürünleri üretmesi için firmalara özel moda analizleri sunan yazılım, her firmanın kendine ait özgün kitlesini göz önünde bulunduruyor. Bunu yapabilmek için ise yapay zeka tabanlı olarak her bir fotoğraftan yaş, cinsiyet, lokasyon, kıyafet, stil, renk ağırlıkları algılanıyor. Ayrıca sosyal medya üzerinden milyonlarca paylaşımı analiz ediyor. Böylece yakın zamanda nelerin trend olacağını moda firmalarına aktarabiliyor.

İLK YATIRIMINI ALDI

Yapay zeka tabanlı T-Fashion ile dünya moda endüstrisine Türkiye imzasını atan gençler, yazılım için 2 milyon dolar değerleme ile tohum öncesi yatırım aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal