Türk Telekom'dan Yeni Nesil Fikirlere Destek

Türk Telekom'un hayata geçirdiği "Yeni Nesil Gelecek" projesinin ilk ayağı düzenlenen 15 bin TL ödüllü proje yarışmasıyla tamamlandı.

17.02.2020-11:06 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-11:11) Türk Telekom'dan Yeni Nesil Fikirlere Destek

Türk Telekom tarafından hayata geçirilen, genç girişimcileri desteklemek adına meslek yüksekokulları ve liselerinde eğitim gören öğrencilere nesnelerin interneti, programlama ve bulut bilişim gibi konularda teorik ve pratik bilgilerin aktarıldığı ‘Yeni Nesil Gelecek' projesinin ilk ayağı tamamlandı.

Projenin ilk fazı "Akıllı Teknolojiler IoT Hackathonu" ile son buldu. Nesnelerin internetini kullanarak, faydalı, dijital ve yenilikçi çözümler geliştirmek üzere 48 saat süren bir çalıştayın sonucunda geliştirilen projelerden; kirli su kaynaklı zehirlenmeleri önlemeyi amaçlayan proje birinci, kodlama bilmeyen kişilere IoT geliştirme olanağı sağlayan proje ikinci, enkaz altındaki afetzedelerin konumlarının tespiti projesi de üçüncü oldu. Yarışmanın birincisi 15 bin TL'lik ödülün sahibi oldu.

Yoğun ilgi gören "Akıllı Teknolojiler IoT Hackathonu"nda üniversite öğrencisi ve üniversite mezunu 15-30 yaş aralığındaki yarışmacılar dört kişilik takımlar halinde ön elemenin ardından 48 saatlik süre boyunca projelerini oluşturup jüriye sundu.

FuBang ekibinin, su kaynaklarını analiz ederek kirli su zehirlenmelerini amaçlayan projesi birinci; YönTeam ekibinin, kodlama bilmeyen kişilere IoT geliştirme olanağı sağlayan projesi ikinci; E-Karem ekibinin, enkaz altındaki afetzedelerin tespitine yönelik projesi de üçüncü oldu.

Türk Telekom, 2020 yılı içerisinde iki farklı bölgesel Hackathon daha gerçekleştirecek ve burada ilk üçe girenlere mentörlük desteği verecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal