Türk Savunma Sanayisi Ürünleri Milli Sistemle İzlenecek

Milli olarak geliştirilen Mobil Telemetre Yer İstasyonu görevine Türk savunma sanayisiyle başlayacak. Sistem 2023’te hizmete sunulacak.

10.09.2021-15:01 - (Son Güncelleme: 10.09.2021-15:01) Türk Savunma Sanayisi Ürünleri Milli Sistemle İzlenecek

Milli projeler olarak geliştirilen Mobil Telemetre Yer İstasyonu görevine Türk savunma sanayisiyle başlayacak. Bu sistemlerin görevi ise uçak, insansız hava aracı, füze, fırlatma sistemleri gibi hava platformlarının test verilerinin toplayacak ve izleyecek. Yerli göz diyebileceğimiz sistem 2023 yılında kullanıma sunulacak.

MİLLİ SİSTEM KONTROL MERKEZİ İLE UZAKTAN İLETİŞİM HALİNDE HİZMET VERECEK

ABD'nin başkenti Washington'daki dünyanın en büyük uydu fuarı Satellite sergilenen bu ürünler kabiliyetlerini izleyicilere gösteriyor. Bu ürünler arasında Mobil Telemetre Yer İstasyonu da yerini alıyor. Profen Mobil Telemetri Yer İstasyonu, uçak, insansız hava aracı, füze, fırlatma sistemleri gibi hava platformlarını izleyebilecek. Bunların yanı sıra kara araçlarının üretimi sırasındaki testlerde hız, yükseklik, sıcaklık, konum gibi telemetri verilerini topluyor, analiz ediyor, saklıyor ve raporluyor. Önceden belirlenmiş yörünge takibi de dâhil, çok çeşitli izleme seçenekleri sunacak. Milli Mobil Telemetri Yer İstasyon görev kontrol merkezleriyle uzaktan iletişim halinde hizmet verecek. İstasyon taşınabilir olacak. 

İLK SİPARİŞİ TÜRK SAVUNMA SANAYİSİ’NDEN ALDIK

Profen Savunma Anonim Şirketi Genel Müdürü Kamil Yüksel yaptığı açıklamada ‘Şirketin 25'inci yılını kutluyorum. Profen Grup bünyesinde 2012 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Savunma sanayisine yönelik sistemler tasarlayarak, bunların kurulum ve devreye alma çalışmalarını yapıyor. Bu kapsamda son olarak Mobil Telemetri Yer İstasyonu'nu geliştirmeye başladık. Bu alandaki ihtiyaçların dünyadaki sayılı yabancı üreticiden temin edilmesi dolayısıyla milli çözüme yoğunlaştık. İstasyonun yerlilik oranının yüzde 75'in üzerinde olacak. Mobil Telemetri Yer İstasyonu için ilk siparişi Türk savunma sanayisinden aldık. İstasyonla ilgili yurt dışı müşterilerle de görüşmeler yapıyoruz. Yer istasyonu için yaklaşık 8 aydır ürün geliştirme faaliyeti yürütüyoruz’ diyerek sistemin 2023 yılında göreve başlayacağı müjdesini verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal