Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Yerli Otomobilde Tarih Verdi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Yerli Otomobil ile ilgili müjdeyi verdi. Bakan Varank Türkiye'nin Otomobili olan TOGG’UN 2022 yılının sonlarına doğru seri üretim bandından ineceğini açıkladı.

09.09.2021-11:36 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-11:36) Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Yerli Otomobilde Tarih Verdi!

TEKNOFEST’de konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Türkiye'nin Otomobili olan TOGG’UN 2022 yılının sonlarına doğru seri üretim bandından ineceğini açıkladı. Bakan Varank otomobil ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

YERLİ OTOMOBİL SENEYE ÜRETİM BANDINDAN İNECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Roketsan ve TÜBİTAK SAGE öncülüğünde Tuz Gölü'nde düzenlenen TEKNOFEST Roket Yarışmalarını izlemek için katıldığı etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Varan açıklamasında ‘Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 25 Haziran 2018'de kuruldu. Geçtiğimiz 3 yılda otomobil üretim sürecinde önemli aşamalara gelindi. Fabrikamızın inşaatı başlamıştı. İnşaat son hızda devam ediyor. 2022 yılının sonunda arabalarımızın banttan indirileceğini biz zaten ilan etmiştik. Şu anda o takvimde bir değişiklik gözükmüyor. İnşallah bir aksilik olmazsa 2022 yılının sonunda Türkiye'nin Otomobilini seri üretim bandından indiğini görmüş olacağız. Şu anda tüm dünyanın gündeminde olduğuna dikkati çekerek, Otomotiv endüstrisi çok hızlı bir dönüşüm yaşıyor’ diyerek yerli otomobil TOGG ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal