Kocaeli'de TEKNOFEST Rüzgarı!

Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde TEKNOFEST elektrikli araç yarışlarının heyecanı başladı. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, açıklamalarda bulundu.

04.09.2021-18:08 - (Son Güncelleme: 04.09.2021-18:16) Kocaeli'de TEKNOFEST Rüzgarı!

Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali başladı. TÜBİTAK tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bu yıl ilk kez Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'na Körfez Yarış Pisti'nde başladı.

Tüm Türkiye'nin ilgi ile beklediği TEKNOFEST yarışına birbirinden ilginç araçlar katılıyor. Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Kocaeli'nde 65 takımın katılımı ile başladı. Bu kategoride yer alan Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışımalarıda 36 takımın katılımı ile yapılıyor.

SELÇUK BAYRAKTAR BAŞARILAR DİLEDİ

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, öğrencilere başarı dileyerek ''Bu sene yarışmalara liselerarası katılımda var. Liseler bu yarışmaya İlk defa katılıyorlar. Ankara, Samsun Bursa gibi farklı illerden katılan liseler var. Teknofest her yıl bizleri heyecanlandırıyor. TÜBİTAK 17 yıldır bu yarışmaları düzenliyor ve her yıl üzerine koyarak gidiyor. Burada dereceye giren takımlar ve araçları dünya genelindeki diğer yarışmalara katılıyor. Gençlerimiz, tüm diğer sivil alanlarında olduğu gibi bu eserleri ülkemizin yarınları için ortaya koyacaklar ve çok daha büyüklerini yapacaklar. Buradan Aksaray'a geçeceğiz. Orada da roket yarışması var. Dünyada 2 yerde düzenleniyor. Oda ayrı bir coşkusu olan yarışma, bütün katılımcılara başarılar diliyorum'' açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal