Türk sanat müziğinin efsanevi ismi Muazzez Abacı'dan kahreden haber geldi!

Ünlü şarkıcı Muazzez Abacı'dan gelen kötü haberi, Onur Akay duyurdu. İşte habere ilişkin o detaylar...

06.03.2022-16:47 - (Son Güncelleme: 06.03.2022-16:47) Türk sanat müziğinin efsanevi ismi Muazzez Abacı'dan kahreden haber geldi!

Türk sanat müziğinin en önemli isimleri arasında yer alan usta sanatçı Muazzez Abacı'dan kötü haber geldi. Sesi ve seslendirdiği şarkılarıyla Türk sanat müziğine büyük karkı sağlamış usta sanatçı Abacı'ya alzheimer teşhisi konulduğu iddia edildi. Ses sanatçısı ve yazar olan Onur Akay'ın duyurduğu bu habere göre, Muazzez Abacı alzheimer rahatsızlığının henüz başlangıcında. Haberi duyuran Akay'ın yaptığı açıklamaya göre; ''Türk sanat müziğinin yaşayan efsanesi Muazzez Abacı’ya Alzheimer başlangıcı teşhisi konuldu. Amerika’da olan sanatçımızın bu önemli rahatsızlığını bana söylediler. Çok çok üzüldüm. Benim en sevdiğim büyük sanatçımıza acil şifalar diliyorum'' ifadelerini kullandı. Usta sanatçıdan gelen bu haber sonrası yakınlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

Alzheimer nedir?

Usta sanatçı Muazzez Abacı'nın alzheimer rahatsızlığına yakalanmasının duyulmasının ardından, Alzheimer rahatsızlığının ne olduğuna dair araştırmalar başladı. Buna göre Alzheimer'ın demans türü olarak beyin hücrelerinin yok olmasına neden olduğu bilinen ileri düzeyde bir nörolojik rahatsızlık olduğu bilinmektedir. Yaş ilerledikçe yavaş yavaş ortaya çıkan belirtiler sonrası düşünce, hafıza ve davranışlarda değişikliğe neden olmaktadır.  Zaman içerisinde alzheimer ilerlese de, genellikle bu teşhisin konulduğu hastalıklarda son yaşanan olayların kişilerde unutulduğu görülür. Alzheimer rahatsızlığı ilerlediğinde ise çoğu hastalar artık karşılıklı diyaloglar kuramayacak evreye gelir. Çoğunlukla 65 yaş ve üstü kişilerde görülse de, yine de daha genç kişilerde de görülebilmesi nedeniyle yaşlılık hastalığı olarak ifade edilmez. 

Muazzez Abacı'ya alzheimer teşhisi konuldu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal