Muazzez Abacı'nın sağlık durumu nasıl, hastalığı ne? Usta Sanatçı Muazzez Abacı'dan üzen haber

Türk sanat müziğinin efsane ismi Muazzez Abacı'dan sevenlerini üzen haber geldi. Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Muazzez Abacı'ya Alzheimer başlangıcı teşhisi koyulduğunu açıkladı.

06.03.2022-16:30 - (Son Güncelleme: 06.03.2022-16:31) Muazzez Abacı'nın sağlık durumu nasıl, hastalığı ne? Usta Sanatçı Muazzez Abacı'dan üzen haber

Türk sanat müziği duayenlerinden olan Muazzez Abacı'dan sevenlerini üzen haber geldi. Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Muazzez Abacı'ya Alzheimer başlangıcı teşhisi konulduğunu açıklarken şu an Amerika'da tedavi olduğunu aktardı. 

Muazzez Abacı kimdir

Muazzez Abacı kimdir?

12 Kasım 1947 tarihinde Ankara'da doğan Muazzez Abacı, Oktay Altıoklar'ın kızıdır. Ankara Koleji'nde lise eğitimine kadar okuyan Abacı, 1966 yılında Ankara Radyosu'nda çalışmaya başladı. 1973 yılında Kervan Plak yapımcılığında Bir Sen Kaldın İçimde isimli ilk plağını çıkaran Abacı, klasik ve çok sesli Türk müziğinin popülerlik kazanmasını sağladı. Daha sonra gazinolarda assolistlik yapan Abacı, özel hayatından dolayı sahne ve plak çalışmalarına ara verdi. Kervan, As, Yavuz Plak şirketleri adına çok sayıda 45'lik ve LP dolduran Abacı'nın en baş albümleri arasında Dönüş, Yasemen, Sevdiklerinizle, Şakayık, Felek, Vurgun, Sensiz Olmadı ve Efendim isimli albümleri vardır. Muazzez Abacı'yı en üst seviyeye taşıyan albümü 1990 yılında Cemal Safi ile beraber çıkardıkları 'Vurgun' isimli şarkı ve albümüdür. 2000'li yıllara girildiğinde Türk Sanat Müziği'nin gerilemesinden dolayı müzik dünyasından geri çekilen Abacı, 2007 yılında Hayalin İçin Söyle programında jüri üyeliği yapmıştır. 

İlk eşi olan Abdurrahman Abacı'dan Saba isminde bir kızı vardır. İkinci evliliğini Avukat Atilla Kurtbaş ile yapan Muazzez Abacı'nın bu evliliği ise 2 yıl sürmüştür. 1980 yılında ise ünlü kabadayı Hasan Heybetli ile evlenen Abacı 3 yıl sonra boşanmış fakat daha sonra 1989 yılında tekrar evlenmiştir. Ama bu evlilikte fazla sürmemiş 4 yıl sonra tekrar boşanmışlardır. 2006 yılında Hasan Heybetli'nin tekrardan Abacı'nın kapısına gelmesiyle tekrar evlenecekleri konuşulmuş ama bu evlilik gerçekleşmemiştir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal