TSK'nın Etkisiz Hale Getirdiği PKK'lı Rıza Altun Kimdir ?

MİT ve TSK ortak operasyonunda PKK elebaşı Bayık'ın en yakın adamlarından Rıza Altun ve adamları, Kuzey Irak'a yapılan hava operasyonunda vuruldu. Peki, Rıza Altun Kimdir ?

27.03.2019-11:32 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-11:21) TSK'nın Etkisiz Hale Getirdiği PKK'lı Rıza Altun Kimdir ?

Silahlı kuvvetlerden alınan bilgiye göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) tarafından yürütülen ortak operasyonda, 21 Mart Perşembe günü, PKK elebaşı Cemil Bayık'ın en yakın adamlarından olan Rıza Altun ve beraberindeki isimler, Kandil'e yönelik hava harekatı neticesinde etkisiz hale getirildi.

RIZA ALTUN KİMDİR ?

PKK'nın kurucu kadrosunda ve Cemil Bayık'a en yakın isimler arasında bulunan Rıza Altun, geçmişte terör örgütünün sözde İran Sorumlusu ve Avrupa Alanı Sorumlusu görevilerinde aktif rol aldı. 

Terör örgütünün sözde Yürütme Konseyi üyeliğinde de bulunan Altun, sözde Siyasi Komite ve sözde Dış İlişkiler Komitesi'nde sorumlu düzeyde bulunuyor. 

Bölgedeki uluslararası aktörler ile temaslar gerçekleştiren terörist Altun, İçişleri Bakanlığının terörden aranlar listesinde kırmızı kategoride olduğu bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal