Trump'ın Damadı ve Danışmanı Kushner Hakkında Flaş İddia

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner hakkında flaş iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Kushner, Suudi Arabistan'a silah satış rakamlarının şişirilmesini talep etti.

27.11.2018-00:24 - (Son Güncelleme: 27.11.2018-00:05) Trump'ın Damadı ve Danışmanı Kushner Hakkında Flaş İddia

Amerikan ABC News'in 2 ABD'li yetkili ve 3 eski Beyaz Saray yetkilisine dayandırdığı haberine göre, ABD'nin Suudi Arabistan'a silah satış rakamları Kushner'in talimatıyla yüksek gösterildi.Kushner'ın rakamların şişirilmesi için Dışişleri ve Savunma  Bakanlığına (Pentagon) baskı yaptığını vurgulayan yetkililer, Savunma Bakanı Jim Mattis'in de Kushner'ın bu konudaki çabalarını desteklediğini ifade etti.

KUSHNER: OLABİLDİĞİNCE ÇOK SİLAH SATMALIYIZ

Haberde Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretinden kısa zaman önce, Mayıs 2017'de Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında Kushner'in Suudi Arabistan'a olabildiğince çok silah satmalıyız dediği belirtildi. ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlığının Suudi Arabistan'a silah satışı konusunda 15 milyar dolarlık bir talep olduğunu, bu rakamın arttırılması için Kushner ile görüşüldüğü belirtildi. 

Haberde görüşlerine yer verilen ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler  Konseyine de üye olan Demokrat Kongre üyesi David Cicilline, "(Silah satışı  rakamları ile ilgili) Bu detaylar, Trump yönetimini, Suudi Arabistan'ın  yaptıklarına karşı sert önlemler almayı reddetmeye iten şeyin gerçekte ne  olduğuna dair soruları arttırıyor." açıklamasını yaptı. 

Jared Kushner'ın neden silah satışı rakamlarını şişirdiğinin ortaya  çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Cicilline, "Kongre, bu konuyu derinlemesine  araştırıp, Riyad ile ilişkilerimizi gözden geçirerek Suudi rejimine daha sert  yaptırımların uygulanması için çalışmalı ve Suudi Arabistan'ın Yemen'de büyük bir  insani krize yol açan eylemlerine desteği kesmeli." çağrısında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal