TOKİ'nin sosyal konut projesinde 100 bin arsa müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son açıklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile ilgili yeni bilgiler verdi. Buna göre yeni projede 100 bin adet arsa da satılacak. Dileyenler satın aldıkları arsalara kendi dairelerini inşa edebilecek.

09.09.2022-17:18 - (Son Güncelleme: 09.09.2022-17:37) TOKİ'nin sosyal konut projesinde 100 bin arsa müjdesi!

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını sağlayacak sosyal konut projesinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son açıklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile ilgili yeni bilgiler verdi. Buna göre yeni projede 100 bin adet arsa da satılacak. Dileyenler satın aldıkları arsalara kendi dairelerini inşa edebilecek. 

100 bin arsa müjdesi

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi 13 Eylül'de açıklanacak. Bu kapsamda 250 bin konut ve 100 bin arsa satılacağı ifade ediliyor. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İcabında vatandaş "ben kendim yapacağım" diyorsa, onlara da "buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin" diyoruz" ifadelerine yer verdi.

Ev sahibi olabilme kolaylığı

Bu kapsamda 100 bin arsa kampanyasından yararlanacak vatandaşlar arsayı almaları durumunda kendileri de ev yapabilecek. Ayrıca 10 bin sanayi sitesiyle vatandaşa kendi işini kurma imkanı da sağlanacak. Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olacak. Vatandaşlara böylece ev sahibi olabilme kolaylığı sunulacak.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal