TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlayacak? TOKİ konutları hangi illerde yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada TOKİ’nin sosyal konut projesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlayacak? TOKİ konutları hangi illerde yapılacak? İşte detaylar...

02.08.2022-15:16 - (Son Güncelleme: 02.08.2022-15:16)

Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’nin sosyal konut projesiyle ilgili detaylara da yer verdi. Vatandaşların kira öder gibi taksitler halinde ödeyebilecekleri konut projelerini hayata geçireceklerini söyleyen Erdoğan, bu projeler sayesinde kira fiyatlarında da düşüş beklediğini ifade etti. Bu gelişmeler sonrasında TOKİ sosyal konut projesi hakkında yapılan araştırmalar artış gösterdi. Peki TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlayacak? TOKİ konutları hangi illerde yapılacak?

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlayacak?

TOKİ’nin sosyal konut projesi başvurularının ne zaman başlayacağı konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla tüm detaylarını milletimize duyuracağımız konut kampanyasının şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan’ın açıklamalarına göre TOKİ’nin sosyal konut projesi başvuruları Eylül ayı içerisinde başlayacak.

TOKİ sosyal konut

İlk kez ev sahibi olmak isteyenler için hazırlıklar sona ermek üzere

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ sosyal konut projesiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu proje ile ilgili hazırlıklar bitmek üzeredir. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleri ile ev sahibi yapacağız.

Sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemelerle yapılacak bu konut projelerinin tamamında yenilebilir enerji sistemleri kullanılacaktır. Amacımız salgın döneminde daralan konut arzını hızla artırarak hem inşaat sektörünü canlandırmak hem de insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını temin etmektir.

Bu adım son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların da düşmesine yol açacaktır. Her zaman olduğu gibi bu projede de şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Ayrıca ilk defa evlenen gençlerimiz de bu projede kota sahibi olacaktır.’’ 

Detaylar belli oldu 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı TOKİ sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Buna göre TOKİ sosyal konut projesinde 120 ay ile 180 ay vade seçenekleri sunulacak. Başvuru yapan kişiler eğer şehit yakını, gazi, emekli veya yeni evlenmiş gençler olursa onlara özel konut kontenjanları ayrılacak. İki çeşit olacak konut dairelerinin bir kısmı 2+1, bir kısmı ise 3+1 şeklinde olacak. İstanbul’da hangi ilçelerde sosyal konut projesi olacağı henüz netlik kazanmasa da ilk TOKİ konutlarının Çatalca ve Başakşehir’de yapılacağı tahmin ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal