Uzman isimden kritik konut tahmini: O tarihte büyük düşüş yaşayacak

Yüksek konut fiyatları ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini suya düşürürken, emlak uzmanlarından kritik bir konut tahmini geldi. Yapılan tahmine göre konut fiyatları 2023 yılının başından itibaren büyük bir düşüş yaşayacak. İşte detaylar...

09.09.2022-09:13 - (Son Güncelleme: 09.09.2022-11:47) Uzman isimden kritik konut tahmini: O tarihte büyük düşüş yaşayacak

Son aylarda döviz kuru başta olmak üzere pek çok sebepten dolayı büyük bir yükseliş yaşayan konut fiyatlarının yakın gelecekte ne gibi bir değişim yapacağı ev sahibi olmak isteyenlerin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda açıklanan sosyal konut projesinin piyasaya ne gibi bir etkisi olacağı tartışılırken, emlak uzmanı Aydoğan Gürçalar, açıklanan konut projeleriyle paniğe kapılan ev sahiplerinin piyasaya ilan sürdüklerini ve daha şimdiden ev fiyatlarında yüzde 10’a yakın bir düşüşün yaşandığını söyledi. 

O tarihte büyük düşüş yaşayacak

Konut fiyatlarındaki astronomik yükselişin sosyal konut projesinin açıklanmasıyla tersine döndüğünü söyleyen Gürçalar, özellikle 2023 yılında konut fiyatlarındaki köpüğün tamamen eriyeceğini ve fiyatların gerçek rakamlara ulaşacaklarını ifade etti.

Konut fiyatları düşer mi

Konut fiyatlarında son durum nedir?

Konut fiyatlarının son durumuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Alım Satım Uzmanı Aydoğan Gürçalar, “Özellikle son 9 ay içerisinde konutta görülen aşırı fiyatlanma yerini sakin hatta ufak ufak gerileyen bir piyasaya bıraktı. Açıklanan sosyal konut projeleri ile birlikte arkası kesilen ilanlar yeniden gelmeye ve piyasada ilan bolluğu yaşanmaya başladı. Yeni yapılan ve kullanıma sunulan konutları da buna dahil edersek fiyatlarda ciddi bir fren ve hatta gerileme olduğu gözle görülmeye başlandı. Böyle devam ederse 2023 yılında konuttaki köpüğün tamamen eriyeceğini ve fiyatların gerçek rakamlara oturacağını düşünüyoruz” dedi.  

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal