TOGG Özellikleri Nelerdir?

TOGG SUV ve sedan modelleri tanıtıldı ve yerli elektrikli otomobil için geri sayım başladı. Seri üretimin bu yıl sonu başlayacağı biliniyor. Çıkış tarihi yaklaştıkça özellikleri de belli olmaya başladı.

06.01.2022-10:04 - (Son Güncelleme: 06.01.2022-12:07)

TOGG'un Türkiye'de tanıtılmasından beri iki yıl oldu. C segmenti SUV modeliyle yatırımcı ve tüketicilerin dikkatini çeken TOGG, şimdi de uluslararası lansmanda yeni modelini tanıttı. Yenilenen C segmenti sedan tasarımıyla birlikte CES lansmanında görücüye çıkarıldı. TOGG'un hem SUV hem de sedan modellerinin özellikleri görülmeye değer. 

TASARIMI

İlk yerli otomobil olaran tanıtılan TOGG, tasarımını İtalyan Pininfarina bürosuna yaptırdı. Tasarımda 121 mühendis yer aldı. Bataryası platforma entegre şeklinde yapıldı. TOGG'un tasarımı şık olduğu gibi aynı zamanda kullanılan malzeme de dayanaklıdır. Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız rapor aldı. 7 standart, 2 opsiyonel hava yastığı bulunmaktadır. Tasarımında lale motifleri sıklıkla kullanıldı. Gösterge paneli tamamen elektronik ekranlardan oluşur. Üç gösterge ekranı ve 25 santimlik multimedya ve navigasyon ekranı bulunur. Şerit şeklinde tasarlanan ön sis farları, dairesel bir yapıya büründü. 


TOGG SEDAN ÖZELLİKLERİ 

Sedan modeli CES fuarında tanıtıldı. 2019 prototipinden farklılıklar barındıran modelde dijital bir ızgaraya geçildi. Yan aynalarda kameralar yeniden kullanıldı. Yeni logo da aracın ön kısmına eklenmiş durumda. Sedan modeli 2030'a kadar 1 milyon adet üretilme hedefinde. Batarya üretimi için yabancı üretici Farasis ile anlaşma sağlandı. Projede iki binden fazla kişi çalıştı ve 40'tan fazla inovatif fikir hayata geçirildi. 213/430 beygir gücüne sahip, aynı zamanda 3. seviye otonom sürüşü bulunmakta. 2 paket batarya seçeneği bulunuyor. Sedan modelin 30 dakika içerisinde tam dolum yapacağı kaydedildi. 


SUV ÖZELLİKLERİ

Araç gücünü lityum iyon pillerden alıyor. Tek şarj ile batarya kapasitesine göre 300 ile 500 kilometre menzile sahip iki farklı güç paketine sahiptir. Rejeneratif fren sistemi ile yavaşlamalar dinamo gibi çalışıp pili tekrar şarj edecek. Bu sayede menzil yüzde 20 oranında daha da uzayacak. İki farklı motor gücüyle piyasaya çıkıyor. 200 HP ile 400 HP bu iki motordur. Araç 4G ve 5G internet bağlantısına sahiptir. Aracın holografik asistanı bulunuyor. 

ÜRETİMİ NEREDE YAPILIYOR?

2020'de Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan TSK arazisinde inşa edilmeye başlanan fabrika, 2021'de açıldı. Araç 2022 yılının sonunda seri üretime geçecek. Aracın yerli parça sayısı yüzde 51'dir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal