Ticaret Bakanlığı ile Amazon Türkiye Arasında Dijital Eğitim İş Birliği

Ticaret Bakanlığı, dijital ortamda eğitim çalışmalarını hızlandırdı. Facebook ve KOBİ'lere yönelik online eğitim portalını uygulamaya koyan Bakanlık, Amazon Türkiye ile de dijital eğitim alanında iş ortalıklığına gitti.

18.05.2020-14:00 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-13:51) Ticaret Bakanlığı ile Amazon Türkiye Arasında Dijital Eğitim İş Birliği
Ticaret Bakanlığı, dijital ortamda eğitim çalışmalarını hızlandırdı. Facebook ve KOBİ'lere yönelik online eğitim portalını uygulamaya koyan Bakanlık, Amazon Türkiye ile de dijital eğitim alanında iş ortalıklığına gitti.

Ticaret Bakanlığından gelen açıklamaya göre, Amazon Türkiye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Boğaziçi Üniversitesinin ortaklaşa uygulamaya koyduğu KOBİ’lere yönelik "BiTıkla Avrupa" çevrimiçi eğitimlerine, KOBİ'lerin e-ticaretinin artırılması için Bakanlık da eğitimleriyle destek sağlayacak.

KOBİ'leri e-ihracata daha fazla yönlendirmeyi amaçlayan ve Türkiye genelinde TOBB'a bağlı ticaret ve sanayi odalarında ücretsiz verilecek eğitim seminerleri, firmalara Avrupa'ya e-ihracat yolunda baştan sona rehberlik etmeyi hedefliyor. Eğitimlerde dünyada e-ticaretin ilerleyişi ve online pazar yerlerinin satıcılara verdiği avantajlara ilgili mühim bilgiler mevcut.

Ticaret Bakanlığı uzmanları tarafından düzenlene eğitim programlarıyla da Bakanlığın hizmetleri ve destekleriyle ilgili bilgiler veriliyor.

KOBİ'LERİN YANINDAYIZ

Ticaret Bakanı Pekcan, konuyla alakalı açıklamasında, coronavirüs salgınının etkisiyle online platformların daha çok kullanılmaya başladığına işaret ederek, Bakanlığının dijitalleşme anlamında oldukça mühim projelere ve eğitim programlarına imza attığını belirtti.

KOBİ’lerin dijitalleşmelerine destek olmaya ve dış satış kapasitelerini artırmayı sürdürmek için Bakanlığın ciddi çalışmalar yaptığına dikkat çeken Bakan Pekcan, söz konusu eğitim programının da özellikle e-ihracat alanında küçük girişimcilere yol göstermek için önemli rol oynayacağını belirtti.

Pekcan, Bakanlığın KOBİ’lerden esnafa, kadın ve genç girişimcilerden ihracatçılara hizmetlerini ve desteklerini çok basit dilde ve kısa filmler, videolarla aktardığını kaydederek, animasyonlar, bunun yanında KOBİ’lerin e-ticaretin sunduğu olanaklardan en etkin şekilde faydalanmaları için çevrimiçi satış platformları, elektronik ticaret altyapı sağlayıcıları ve ödeme kurumlarıyla "E-Ticaret olarak KOBİ’lerin Yanındayız" dayanışma kampanyasını başlattıklarını belirtti.

Girişimcilere "tek tek dokunmaya" ve KOBİ’lere, küresel arenada rekabet edecek kabiliyetleri kazandırmayı sürdüreceklerinin altını çizen Pekcan, "Covid-19 pandemisi nedeniyle hızla değişen dinamik ortamda, Bakanlığımız KOBİ’lerimizi özellikle e-ihracatla dünyaya açmak için dijital dönüşüm çalışmalarına liderlik etmeye devam edecek." açıklamasında bulundu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal