THY’den o ülkelere gideceklere uyarı: Ek kontroller uygulanacak

Türk Hava Yolları (THY), Brezilya, Venezuela, Meksika, Kolombiya ve Küba seyahatleri için pasaport ve vize zorunluluğu dışında bazı ek kontroller yapılacağını bildirdi. İşte detaylar…

15.03.2024-09:45 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-17:15)

Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan açıklamaya göre, Brezilya, Venezuela, Meksika, Kolombiya ve Küba’ya gidecek yolculara rutin pasaport ve vize kontrollerinin dışında söz konusu ülkeler tarafından belirtilen kuralların uyulup uyulmadığına yönelik ek kontrollerin yapılacağı bildirildi. Yolcuların kontrollerden geçememesi durumunda ülkeye girişlerinin reddedileceği bilgisi de paylaşıldı.

Venezuela noter onaylı yazı istiyor

DHA’da yer alan habere göre; THY internet sitesinde yayımlanan bilgilendirme, Venezuela'nın Karakas Simon Bolivar Havalimanı'na varışla ilgili giriş koşullarını içeriyor. Yapılan açıklamada, "Yolcularımız Karakas Simon Bolivar Havalimanı'nı aktarma noktası veya Venezuela'ya giriş amacıyla kullanabilirler. Ancak aktarma noktasında, Karakas Simon Bolivar Havalimanı'nda ülkeye giriş yapmadan aktarma uygulaması bulunmamaktadır. Ülkeye giriş için gereken genel şartlar ise, vize (seyahat amacına uygun), otel rezervasyonu (ödemesi yapılmış ve seyahat sürecini kapsayan), dönüş bileti ve noter onaylı resmi davet yazısı gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Meksika bagajsız yolcuyu kabul etmeyecek

Meksika ile ilgili bilgilendirme ise şu şekilde yapıldı: 

Ülkeye giriş için Meksika Elektronik Onay Belgesi (aynı belgenin tekrar kullanılmamak şartıyla), otel rezervasyonu (ödemesi yapılmış ve seyahat sürecini kapsayan) ve dönüş bileti zorunluluğu bulunmaktadır. Ayrıca, uzun süreli konaklaması olan ve bagajı olmayan yolcular ile ilk kez yurt dışına seyahat eden ve beyan ettiği seyahat amacına uygun belgeleri bulunmayan yolcuların ülkeye giriş talepleri kabul edilmeyecektir.

THY’den o ülkelere gideceklere uyarı: Ek kontroller uygulanacak

Kolombiya’da birden fazla şart var

Türkiye üzerinden Kolombiya'ya seyahat etmek isteyenler için geçerli olan giriş koşulları şu şekilde: 

Seyahatlerinin planlandığı süre boyunca konaklayacakları otelin rezervasyonunu yapmaları gerekmektedir. Ayrıca, gidiş ve dönüş biletlerinin aynı rezervasyon numarası altında olması gerekmekte ve dönüş bileti, vize gerektiren ülkeler için vize süresinin içinde olmalıdır. Eğer bir transit uçuşları varsa, bu uçuşun süresi 24 saatten az olmalıdır. Ancak, daha önce ülkeye girişleri reddedilmiş, uzun süreli konaklaması olan ve yanında bagajı olmayan, beyan ettiği seyahat amacına uygun belgeleri bulunmayan yolcuların girişleri kabul edilmeyecektir.

Küba ilk kez yurt dışına çıkanları kabul etmeyecek

Yapılan bilgilendirmede, Küba'ya seyahat etmek isteyen yolcuların dönüş bileti ve otel rezervasyonu yapmaları gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, uzun süreli konaklaması olan ve yanında bagajı olmayan, seyahat amacına uygun belgeleri bulunmayan, ilk kez yurt dışına çıkacak olan veya kalış süresince yeterli nakit veya geçerli kartı olmayan yolcuların Küba'ya girişlerine izin verilmeyeceği ifade ediliyor.

Brezilya şartları açıkladı

Brezilya'ya seyahat etmek isteyen yolcular için belirlenen kurallar önem taşıyor. Bu kurallar arasında gidiş-dönüş ve transit yolculuklar için dönüş bileti ile otel rezervasyonu yapılması gerekliliği bulunuyor. Ayrıca, transit uçuşlarda aktarma süresinin 24 saati aşmaması da gerekmekte. Ülkeye giriş yapacak yolcular arasında uzun süreli konaklaması olan, ancak bagajı olmayanlar ile seyahat amacına uygun belgeleri bulunmayanlar, ilk kez yurt dışına çıkacaklar ve kalış süresince yeterli nakit veya geçerli kredi kartı olmayanların girişleri kabul edilmeyecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal