İşgalci İsrail’e rağmen Mescid-i Aksa’da teravih namazı kılındı: 70 bin kişi bir araya geldi!

İşgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da, İsrail'in kısıtlamalarına rağmen 70 bin Filistinlinin teravih namazını kıldığı bildirildi. Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu olayın tüm dünyaya önemli bir mesaj olduğu vurgulandı.

15.03.2024-09:29 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-10:59)

İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya yönelik kısıtlamalarına rağmen, Filistinlilerin iradesi ve kararlılığı, dini ve manevi değerlerine sahip çıkmalarını sürdürüyor. Son olarak, Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi tarafından yapılan açıklama, Mescid-i Aksa'da yaşanan son gelişmelere ışık tutuyor. Açıklamaya göre, Mescid-i Aksa'da yaklaşık 70 bin Filistinlinin akşam ve teravih namazlarını eda ettiği belirtiliyor. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail'in kısıtlamalarına rağmen binlerce kişi, Mescid-i Aksa'nın kapılarına akın etti ve camiye girmek için sabırsızlandı.

Ancak, Mescid-i Aksa'nın kapılarında İsrail güçlerinin konuşlanması sonucu binlerce Filistinli gencin camiye girişi engellendiği ifade ediliyor. Bu durum, İsrail'in baskı ve kısıtlamalarına rağmen Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya olan bağlılığını ve manevi değerlerine sahip çıkma kararlılığını gösteriyor.


Halkın direnişi devam ediyor 

Mescid-i Aksa'nın, Müslümanlar için kutsal bir mekan olmasının yanı sıra, Filistinliler için de milli ve manevi bir simge olduğu biliniyor. İsrail'in bu kısıtlamalarıyla Filistinlilerin manevi bağlarını zayıflatma çabası, Filistin halkının iradesi ve direnişiyle karşılaşmaya devam ediyor. Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin açıklaması, Mescid-i Aksa'nın sadece bir ibadet mekanı olmanın ötesinde, Filistin halkının birlik ve direnişinin bir ifadesi olduğunu bir kez daha vurguluyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal