Bakanlık birkaç güne kalmadan ödensin uyarısı verdi! Vatandaşlar yardım ödemeleri için hesabını kontrol etsin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan SED yardımı için görüşmeler halen daha devam ediyor. Mart ayı içerisinde SED yardımlarının ne zaman yatırılacağı büyük bir merak konusuydu. Bakanlıktan beklenen haber geldi!

15.03.2024-09:25 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-10:35) Bakanlık birkaç güne kalmadan ödensin uyarısı verdi! Vatandaşlar yardım ödemeleri için hesabını kontrol etsin

Sosyal ve ekonomik destek ödemesi her ay boyunca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşların hesabına tek tek yatırılmaya devam ediliyor. Vatandaşların her ay tıkır tıkır aldığı SED ödemelerinin ise Mart ayında ne zaman yatırılacağı büyük bir merak konusu haline geldi. Geçtiğimiz hafta içerisinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklama doğrultusunda Mart ayı içerisinde aile destek paketi ödemelerine yönelik ödemeler tek tek TC kimlik numaralarına göre vatandaşların hesaplarına yatırıldı. Hane içerisindeki kişi başına düşen aylık gelire göre hesaplanarak 850 TL ile 1250 TL arasında yatırılan ödemelerin ardından bu sefer gözler şey de yardımlarına çevrildi. 

 SED yardımları ne zaman yatacak?

Birçok vatandaşlar geçtiğimiz ay SED yardımlarının yapıldığı tarihleri baz alarak bu ay içerisinde SED yardımlarının ne zaman yatırılacağına yönelik tahminlerde bulunsa da konuyla ilgili herhangi bir netlik söz konusu değildi. Bu konuya netlik kazandıracak haber ise bakanlık tarafından verildi. Birkaç gün içerisinde ödensin uyarısı geldi. İşte 2024 Mart SED yardımının ne zaman yatırılacağını dair detaylar…

Mart 2024 SED yardımı ne zaman yatırılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan sosyal ve ekonomik destek ödemeleri geçtiğimiz aylarda ayın 15’i gibi yatıyordu. Vatandaşlar da ayın ortası gelmişken ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağını dair araştırmalar yapmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ve beraberinde sosyal medya hesabı üzerinden yapılacak olan duyurularla vatandaşların hangi tarihte sosyal ve ekonomik destek ödemesi alınacağı paylaşılacak. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da SED yardımlarının bugün ya da önümüzdeki hafta içi en geç cuma gününe kadar yatırılması bekleniyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal