Tescillenmiş Arpa Çeşidi 'Yağmur' Çiftçinin Yüzünü Güldürüyor

Çiftçinin yüzünü güldürecek tescilli yeni arpa çeşidi olan ‘Yağmur’, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirildi.

06.09.2021-17:16 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-17:16) Tescillenmiş Arpa Çeşidi 'Yağmur' Çiftçinin Yüzünü Güldürüyor

Bölgeyle alakalı tarımsal özelliklere dikkat edilerek tespit edilen ürünlerle araştırmalar gerçekleştiren Enstitü, Trakya bölgesinde geniş yerlerde ekilen çeltik, ayçiçeği, buğday ve arpa gibi bitkilerle ilgili çalışmalar yapıyor.

TESCİLLİ YENİ ARPA ÇEŞİDİ

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürü Doç. Dr. Adnan Tülek, yaptığı açıklamada; verim bakımından yüksek, hastalıklara karşı dayanıklı olan bir arpa türünü nisan ayında Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü tarafından tescil ettirerek çiftçilerin hizmetine sunduklarını belirtti.

Arpa çeşidine ‘Yağmur’ adını verdiklerini söyleyen Tülek; iki sıralı, soğuğa dayanıklı olan, bir tohumdan birden fazla sapın çıkma potansiyeli yüksek olduğunu belirtti. Tülek,  ‘Yeni geliştirilen arpa çeşidimiz, kalite değeri açısından üst düzeyde bir ürün. İki sıralı olan ürünün adaptasyon kabiliyeti de oldukça iyi, ayrıca 'Yağmur' gerek arpa yaprak lekesi olsun gerek yaprak çizgi hastalığı olsun hastalıklara karşı da çok toleranslı gözüküyor. Verim potansiyeli de uygun koşullarda dekara 700-800 kilogram civarında. Yeni arpa çeşidinin bölgemiz ve ülkemiz açısından hayırlı olmasını diliyoruz.’ İfadelerini kullandı.

BEREKETLİ OLSUN DİYE YAĞMUR İSMİ VERİLDİ

Tülek, Bereketli olması için arpa çeşidine ‘Yağmur’ adını verdiklerini söyledi. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünün ülke ekonomisi ve Türk çiftçisi için hizmete devam edeceğini belirtti.

Yağmur çeşidini ekecek çiftçilerin tohumu Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden veya tohum üretimi gerçekleştiren firmadan alabileceklerini de söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal