Tele 1 TV Haber Türksat frekans ayarları 2022 - Tele 1 TV Haber Digitürk, D-Smart, Tivibu ve KabloTV'de kaçıncı kanalda?

Türksat 4A uydusundan yayın yapmakta olan TELE 1 frekans ayarlarını uydu alıcınıza yükleyebilmeniz için gereken bilgiler haberimizin içeriğinde sizler için hazırlanmıştır...

21.05.2022-18:06 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-18:06) Tele 1 TV Haber Türksat frekans ayarları 2022 - Tele 1 TV Haber  Digitürk, D-Smart, Tivibu ve KabloTV'de kaçıncı kanalda?

Televizyonunuzda isteyerek yada istemeyerek fabrika ayarlarına geri döndürmüş olmanız durumunda uydu alıcınıza aramakta olduğunuz kanalın referans bilgilerini girmeniz gerekmektedir. 2022 TELE 1 frekans kanalı için arama yapıyorsanız sizin için düzenlemiş olduğumuz içerikte TELE 1 frekans bilgilerine ulaşabilirsiniz. 

Türkiye’nin aktif haberleşme uyduları Türksat 3A ve 4A uyduları Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş (TÜRKSAT) yönetiminde aktif olarak başarılı bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir. Bu iki uyduda toplam olarak 308 adet şifresiz kanal yer almaktadır. Bunlardan 70’i HD yayın yapmakta geri kalan kanallar ise SD yayın yapmaktadır. SD yayın ile HD yayın arasındaki farka bakacak olursak sadece görüntüsü kalitesidir. HD yayın 1080P kalitesinde yayın sağlarken, SD yayın ise 720p şeklinde kalitede yayın sağlamaktadır. 

Şifresiz TELE 1 kanal için frekans ayarı nasıl yapılmaktadır? 

Öncelikle TELE 1 kanal için uydunuzu Türksat 4A uydusuna ayarlamanız gerekmektedir. Eğer ki manuel ayarlamanız gerekiyorsa yapmanız gerekenler; uydu cihazınızın kurulum menüsünden frekans ekle seçeneği tıklanır, uydu adı kısmına Türksat 4A seçilir. Uydu seçimi yapıldıktan sonra ise alt kısımda bulunan frekans, Polarizasyon, Sembol kısımları aşağıda vermiş olduğumuz şekilde doldurularak işlem tamamlanmış olur. 

TELE1 frekans ayarı 

TELE 1 Frekansı ayarı 12034,

 Sinyal oranı 27500,

 Polarizasyon yönü V (Vertikal) - Dikey Batı şeklinde ayarlanması gerekmektedir.

TELE 1 frekansı

Tuğçe Kızıldemir
tugcekzldmr@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal