TikTok ya Amerikalı Yatırımcılara Satılacak ya da Yasaklanacak

TikTok'ta çoğunluk hisselerinin Amerikalı yatırımcılara satılmasının tartışıldığı bildirildi.

23.07.2020-09:45 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-09:26) TikTok ya Amerikalı Yatırımcılara Satılacak ya da Yasaklanacak

Çinli teknoloji firması ByteDance'in TikTok'ta çoğunluk hissesini Amerikalı yatırımcılara satmayı masaya yatırdığı belirtildi.

ABD medyasındaki haberlere göre, konu olan satın alma fikrinin ABD devletinin TikTok içinde olmak üzere Çin menşeli sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı hedeflediğini açıklamasının peşinden gündeme geldiği bildirildi.

Bu çerçevede, ByteDance'in bir takım ABD'li yatırımcılarla TikTok'ta çoğunluk hissesini satmayı değerlendirildiği aktarıldı.

Konuyla alakalı henüz bir karara varılmazken TikTok'ta çoğunluk hissesini almayı düşünen ABD'li yatırımcılar arasında Kaliforniya merkezli girişim firması Sequoia Capital ile New York merkezli General Atlantic'in de olduğu kaydedildi.

Müzakerelerin daha başlangıç noktasında olduğu belirtilirken, ByteDance'in Üst Yöneticisi Zhang Yiming'in böyle bir satışa karşı durmadığı belirtildi.

ABD'DEN TİKTOK İLE BAŞKA ÇİNLİ SOSYAL MEDYA UYGULAMALARINI YASAKLAMA HAZIRLIĞI

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, temmuz ayının başında, Çinli teknoloji firması ByteDance'e ait TikTok uygulaması da içinde olmak üzere Çin menşeli sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı düşündüklerini bildirmişti.

ABD genelinde ve dünyada 800 milyon aktif kullanıcısı olan TikTok'un, kullanıcılarının şahsi verilerini Çin idaresine bildirdiği öne sürülüyor.

Pek çok Amerikalı uzman, şirketin, ABD'nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğu doğrultusunda fikir bildiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal