TikTok'a Video Çekerken Canından Oldu

Pek çok ülkede yasaklanması için çalışmaların yapıldığı, Türkiye'de de geçen günlerde Kişisel Verileri Koruma Kurulu aracığıyla soruşturma başlatılan sosyal medya platformu TikTok Afyonkarahisar’da bir gencin yaşamını yitirmesine sebep oldu.

08.07.2020-09:37 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-09:04) TikTok'a Video Çekerken Canından Oldu

TikTok'a video çekmek için girdiği çukurdaki su birikintisinden çıkamayan 17 yaşındaki gencin cansız bedenini dalgıçlar çıkarttı.

Hadise, Afyonkarahisar’a merkeze bağlı Karaaslan köyünde gerçekleşti. Oğuzhan Baylan (17) isimli genç, bölgedeki tarlalardan birinde çalışıyordu. Akşam saatlerinde adı öğrenilemeyen bir arkadaşıyla beraber bölgedeki taş ocaklarının açtığı içi su birikintisi dolu olan çukura girdi.

VİDEO PAYLAŞMAK İÇİN SUYA GİRDİ

Öğrenilen bilgiye göre, orada sosyal medya uygulaması ‘Tiktok’ta paylaşacağı video için suya giren Baylan aniden gözden kayboldu.

Yanında olan arkadaşı da kıyıdaki kayalara tutunarak kendi canını kurtarabildikten sonra Baylan’ın ailesi ile jandarmayı arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı görevliler ve sağlık personelleri sevk edildi. Olay yerine giden AFAD ekipleri bölgede tetkik yaptıkları tetkiklerin ardından suda kaybolan Baylan’ın çıkarılması için olay mevkiine su altı arama ve kurtarma ekibi talep etti. İstek üzerine olay yerine Konya İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama Biriminde görev alan ekipler gitti.

AİLESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Vaka yerine giden dalgıç polisler hemen hemen 10 dakikalık bir çalışmanın ardından Baylan’ın cesedini sudan çıkardı. Evlatlarının sudan çıkarılan cansız bedenini gören ailesi de sinir krizleri geçirdi. Gencin ailesini, yakınları ve jandarmalar yatıştırmaya çalıştı. Baylan’ın cansız bedeni olay yerinde gelen cenaze aracıyla otopsi yapılmak için hastane morguna kaldırıldı.

AİLE İŞLETMEYİ SUÇLADI

Yaşanan acı olayın ardından gencin ailesi ise ocağı işleten firmanın açtığı çukur ile su birikintisiyle alakalı hiçbir uyarı levhası koymadıklarını öne sürerek duruma tepkilerini gösterdi.

Bir kız, bir erkek 2 kardeşi olduğu öğrenilen Baylan’ın ailenin 2'nci evladı olduğu belirtildi.

Jandarma aracığıyla hadiseyle alakalı başlatılan inceleme faaliyetleri sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal