Teknoloji Devi Türkiye’de İlk Defa Geliştiriciler Günü Düzenledi

Son yıllarda Türkiye’de gelişen yazılım merakı ve ilgisi Huawei’in de gözünden kaçmadı. Dev şirket Türkiye’deki ilk Huawei Geliştiriciler Günü Etkinliği’ni (HDD) gerçekleştirdi.

18.02.2020-17:12 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-17:40) Teknoloji Devi Türkiye’de İlk Defa Geliştiriciler Günü Düzenledi

Sadece mobil ve elektronik cihazların üretiminde değil aynı zamanda mega telekomünikasyon altyapıları işleri de yürüten önde gelen teknoloji markalarından Huawei’in, ülkemizde ilk kez düzenlediği Huawei Developer Day (HDD) tamamlandı.

Türkiye’nin bilişim sektöründen çok sayıda isim etkinlikte yer aldı. Denizbank, Turkcell, Mobiscus gibi şirketlerin yer aldığı etkinlikte, Huawei Mobil Servislerinin geliştirilmesi hakkında Türk geliştiricilere ayrılan ödenek, bonus ve ödüller hakkında bilgiler verdi.

Etkinlikte açıklanan bilgilere göre, Şirket kendi bünyesinde geliştirilen uygulamalar için Türkiye’deki geliştiricilere toplam da 50 Milyon TL yatırım yapacak.

Huawei Geliştiriciler Günü Etkinliği’nde söz alan Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği Grubu Ülke Müdürü Seth Wang konuşmasına Mozart’ın Türk Marşı başlayan konuşmasında, “Huawei Mobil Servisleri, yüksek performanslı Huawei akıllı telefonların verimli kullanımı için önemli bir platform olacaktır.

Bu bağlamda, Huawei AppGallery'i en iyi şekilde geliştirmek için uygulama geliştiricilerle çalışma ağımızı her geçen gün genişletiyoruz. Tüm dünyadaki akıllı telefon kullanıcılarına daha kaliteli, ücretsiz ve zengin bir deneyim sunmayı amaçlıyoruz.

Huawei Mobil Servisleri daha akıllı, daha hızlı ve daha sorunsuz bir uygulama deneyimi sunacak. Huawei Türkiye olarak şunu da paylaşmaktan gurur duyuyoruz ki, bu projede Huawei'nin ikinci en büyük Ar-Ge merkezinden yüzlerce Türk mühendis, sadece bu ülkede değil tüm dünyaya yönelik olarak HMS dağıtımının kodlanması ve teknik desteği için gece gündüz çalışıyorlar.

Türkiye, HMS gelişimi için dünyanın merkez ülkelerinden biri oldu ve yine Türkiye denizaşırı ülkeler için Ar-Ge Merkezi üssü olacak. Ve size, Türkiye için hali hazırda 50 milyon TL destek primi ayırdığımızı söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal