Spotify’ın Çıkardığı Replay Özelliği Apple Music’e de Geldi

Müzik uygulamalarına giren teknoloji devi şirketlerinin ardından bu alanda rekabet iyice kızışmış durumda. Spotify bu alandaki uygulamaların ilkini oluşturuyor. Apple Music ile bu alanda rekabet eden Apple’da Spotify’ın 2018’de çıkardığı ve çok da beğeni toplamış olan Replay özelliğini uygulamasına dahil etti.

18.02.2020-16:20 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-16:59)

Replay özelliği kısaca özet bir müzik listesi anlamına geliyor. İlk olarak 2018 yılının son haftasında Spotify her kullanıcının en çok dinlediği müzikleri liste haline getirip dinleme sürelerini göz önünde bulundurarak kullanıcılarına sunmuştu. Beğenilen özellik o günden beri Spotify tarafından kullanılıyor. Spotify listeyi sadece vermekle kalmıyor. Ayrıca liste içerisinde şarkı ve sanatçı türlerinin analizini de yapıyor.

Apple Music ise geçtiğimiz 2019 yılın sonlarında bu özelliği ekleyeceğini duyurmuştu. Ancak daha sonra şirketten bir bilgi gelmemişti. Apple Music kullanıcıları için beklenen haber geldi. Replay özelliği Pazar günü itibariyle kullanıcılarına sunuldu.

Ancak Apple Music Replay, Spotify’ın Replay özelliğinden daha farklı bir biçimde olacak. Apple bu listeyi her hafta güncelleyerek özelliği yıl sonuyla sınırlandırmak yerine haftalık verecek. Yıl sonuna gelindiğinde son haliyle kullanıcılarına yıllık bir liste sunacak.

Apple Music kullanıcıları, platformunda “Your Replay 2020” çalma listesine girerek özelliği müzik kütüphanesine ekleyebilecek. Söz konusu işlem tamamlandığında, yıl sonuna kadar değişen ve yenilenen çalma listesi sayesinde kullanıcılar dinledikleri müziklere göre kendileri için güncellenen listelere sahip olacak.

En iyi şarkılarınız, sanatçılarınız ve albümlerinizle otomatik olarak oluşturulan bir oynatma listenizi almak için:

1) Bilgisayarınızdaki bir tarayıcıda replay.music.apple.com adresini ziyaret edin.



2) Sağ üst köşedeki Oturum Aç düğmesini tıklayın.



3) Apple Music hesabınız için kullandığınız Apple Kimliği ile giriş yapın.



4) Replay Mix'inizi Alın düğmesine tıklayın.



5) Yeniden Oynatma listenizi tutmak ve tüm cihazlarınızdan bu listeye erişmek için Ekle düğmesini tıklayın.



Yine, bu özelliği kullanabilmek için aktif bir Apple Music aboneliğine ihtiyacınız var. Apple Music web uygulamasında oturum açtığınızda Yeniden Oynat'ı görmüyorsanız daha fazla müzik çalmanız gerekebilir. Yeterli müzik çalmaya başlar başlamaz Tekrar Çalma Mix'inizi görmek için yeniden kontrol yapabilirsiniz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal