SpaceX, Uzaya 60 Yeni Uydu Fırlattı

Elon Musk’ın kurucusu olduğu uzay araştırmaları şirketi SpaceX, Starlink projesi kapsamında 60 yeni uyduyu yörüngeye fırlattı. Üzerlerinde internet erişimi sağlaması için sinyaller bulunduran uydular, SpaceX’in uydu üzerinden internet dağıtmayı amaçladığı projesi kapsamında gönderildi.

18.02.2020-14:33 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-16:59)

ABD’li uzay devi SpaceX'in internet sayfasından yapılan açıklamaya göre, Starlink ağının 60 uyduluk bu grubu, yine şirket tarafından geliştirilmiş Falcon 9 roketleriyle fırlatıldı. ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Üssü'nden gönderilen uyduların yörüngeye başarılı bir şekilde yerleştirildi.

Starlink projesiyle şimdiye kadar 4 sefer de 240 uydu uzaya fırlatılmıştı. Bu son gönderilen uydularla beraber yörüngedeki uydu sayısı böylece 300'e yükselmiş oldu.

SpaceX, proje kapsamında Falconlarla yörüngeye toplamda 12 bin uydu göndererek devasa bir ağ kurmayı hedefliyor. Hedeflerin gerçekleştirilmesi için şirket tarafından planlanan takvim ise 2027 olarak belirlendi.

Roket, Dönüşünü Gerçekleştiremedi

Diğer taraftan bu fırlatışta 4'üncü kez kullanılan yeniden kullanılabilir özellikteki Falcon roketi, fırlatıştan sonra dünyaya geri dönemedi. Şimdiye kadar 49 roket fırlatma sonrası uzaydan geri dönüş yaparak yeniden kullanılabilmişti.

Son Falcon 9, şirketin okyanustaki insansız yüzer platformuna iniş yapabilseydi, bu şirketin fırlatış sonrası yeniden dünyaya dönen 50'nci roketi olacaktı. Ancak roket dönüşünü gerçekleştirememiş olsa da bu son fırlatışla birlikte, SpaceX 80'inci başarılı fırlaştışını gerçekleştirmiş oldu.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal