Spotify'a Zam mı Geldi? Spotify Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Spotify Türkiye, premium kullanıcılar için aylık ücrette değişikliğe gittiğini duyurdu. Spotify yeni ücretleri ne kadar oldu? Detaylar haberimizde...

01.11.2019-15:21 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-15:15)

Apple Music, Tidal ve Deezer gibi alternatiflere rağmen müzik uygulamaları pazarında zirveyi koruyan Spotify, ücretli yani “premium” üyelik paketlerine zam yaptı. Spotify’ın yeni fiyatları Ocak 2020’den itibaren geçerli olacak.

Yaşanacak fiyat artışını mevcut abonelerine e-posta yoluyla bildiren Spotify, resmi internet sitesinde henüz güncel fiyatları açıklamadı. Yaşanan zamla birlikte öğrenci üyelikleri 2 TL, bireysel üyelikler 4 TL, aile üyelikleri ise 6 TL yükselecek.

Yeni Spotify Premium fiyatları:

  • Öğrenci: 8,99 TL/ay (Eski fiyat 6,99 TL)
  • Bireysel: 17,99 TL/ay (Eski fiyat 13,99 TL)
  • Aile: 26,99 TL/ay (Eski fiyat 20,99 TL)
  • Yıllık: 215,85 TL (Eski fiyat 167,85 TL)

Spotify’ın bu aylık ödemeye dayanan paketleri haricinde, yıllık olarak tek seferde ödeme yapılabilen bir paketi daha var. Eğer önümüzdeki yıl yükselen fiyatlarla aboneliğinizi sürdürmek istemiyorusanız, zamlar gelmeden 48 TL daha uyguna fiyatlı olacak yıllık abonelik paketini alabilirsiniz.

SPOTİFY PREMİUM NEDEN ZAMLANDI?

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Dijital Hizmet Vergisi, ülkemizde dijital hizmet sunan hemen hemen her şirketin ödemeye başladığı bir vergi oldu. Bu vergi nedeniyle şirketlerin kasasından daha fazla para çıktığı için tüketiciye yansıyan hizmet bedelleri, abonelik ücretlerinde yükselişe neden olabiliyor. 

Spotify, muhtemelen uzun zamandır değişmeyen fiyatlarını vergi düzenlemesinden sonra değiştirme kararı aldı. Firmadan firmaya bu inisiyatif değişebilse de Netflix ve benzeri ücretli hizmet sunan platformların fiyatlarını yakın zamanda güncellemesi bekleniyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal