Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, 'Aerobot'lar Hizmet Verecek!

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda (İSG) yolculara yardımcı olması planlanan "Aerobot" adlı robot testlere başladı.

01.11.2019-13:03 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-12:54)

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda (İSG) yolculara hizmet sunması düşünülen "Aerobot" isimli robot test edildi.

İSG'nin 10. yılında gerçekleşen bando gösterisiyle hizmete alınan "Aerobot" çeşitli dans figürleri takdim edildi.

Gidiş terminalinde yapılan test aşamasındaki "Aerobot", yolculara faklı dillerde yol tarifi yapacak. Yolcuların sorularını yanıtlayan "Aerobot", biletlerini okutan kişilere uçuşlarıyla ilgili ayrıntıları aktaracak.

İSG Bilgi İşlem Direktörü İsmihan Baysal Anderson, gazetecilere aktardığı konuşmada, ''Aerobot"un yolculara yardımcı olmak için aralarına katıldığını anlatarak, "Yolcumuz uçuş kartını okutursa uçuşu ile ilgili zaman ve kapı gibi bilgileri sağlayabiliyor, gecikme varsa onu gösterebiliyor, tüm uçuş bilgilerini listeleyebiliyor. Farklı dillerde yolcularımız ile konuşma imkanına sahip. Ulaşmak istedikleri noktalara yön tarifi veriyor.'' cümlelerine yer verdi.

Yolculara daha fazla fayda sağlamayı planlayan Anderson, ''Havalimanımızın farklı noktalarında 'Aerobot' ile karşılaşabilirsiniz. Bizimle birlikte 16 saat çalışıyor, 5 farklı dili konuşabiliyor. Yolcularımızdan alacağımız geri dönüşler doğrultusunda ve yeni yapacağımız geliştirmelerin başarılı olması durumunda sayılarını artırmayı planlıyoruz.'' dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal