Her Sabah Kesilen İnternetin Sebebi Şaşkınlığa Uğrattı

Galler’de bir köyde her sabah saat 7’de kesilen internetin sebebi 18 ay boyunca çözülememişti. Çalışmalar sonucu sebebin eski bir televizyon olduğu ortaya çıktı.

23.09.2020-15:15 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-15:15) Her Sabah Kesilen İnternetin Sebebi Şaşkınlığa Uğrattı

İnternetin kesilmesi zaman zaman hepimizin sinirlerini bozabiliyor. Galler’de bir köyde her sabah 07.00’da kesilen internet de 18 ay boyunca insanlarının sinirlerini bozdu ancak sorunun kaynağı tespit edilemedi. Üstelik sorunu çözmeye çalışırken bölgedeki tüm kabloları dahi değiştirdiler.

ESKİ BİR TELEVİZYONUN AÇILMASIYMIŞ

Köyde her sabah yaşanan internet kesintisinin eski bir televizyondan kaynaklandığı tespit edildi. elevizyonun sahibi olan Aberhosan köyündeki adı açıklanmayan kişi, eski televizyonunun bütün köyün internetini kesebileceğinden habersiz olduğunu söyledi.

İkinci el olarak aldığı eski televizyonu her sabah 07.00'de açtığını söyleyen televizyon sahibi, sorunun kendi hanesinden kaynaklandığını öğrenince şok oldu.

TELEVİZYONUN YAYDIĞI SİNYAL İNTERNETİ KESİYOR

Birleşik Krallık'taki geniş bant internet altyapısını yöneten Openreach, söz konusu televizyonu tespit edebilmek için özel bir cihaz kullandı. Bu cihaz sayesinde, televizyonun yüksek seviyeli atımlı frekans (SHINE) yaydığı tespit edildi. Söz konusu sinyal, diğer elektronik cihazların çalışmasını engelleyebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal