Google, Türk Akademisyenin Yapay Zeka Projesine Destek Olacak

Teknoloji devi Google, Öğretim Üyesi Araştırma Ödülü kapsamında bir program yürütüyor. Bu kapsamda seçilen 150 program arasında Türkiye’den Odtü’de Öğretim üyesi olarak görev alan Gökberk Cinbiş de yer aldı.

03.03.2020-17:35 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-17:29) Google, Türk Akademisyenin Yapay Zeka Projesine Destek Olacak

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “gelecek nesillerin teknolojiyi kullanma şeklini etkileyecek problemler üzerinde çalışan öğretim üyeleriyle iş birliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen Google Öğretim Üyesi Araştırma Ödülü programına yapılan başvurular, önem ve yapılabilirlik açısından değerlendiriliyor.” deniliyor.

Bu çerçevede şirketin, bilgisayarla ilişkili pek çok kategoride teknik araştırmaları desteklemek amacıyla yaklaşık 50 ülke ve 330'dan fazla üniversiteden 917 başvuru gerçekleştirildi.

Makine öğrenmesi ve yapay zekanın da aralarında bulunduğu çeşitli konularda yapılan başvurular, toplamda 1100 uzman tarafından değerlendirildi. İncelemelerin ardından seçilen 150 projenin desteklenmesine karar verildi.

Değerlendirmelerin ardından seçilen 150 proje arasında Türkiye'den de çalışmalarını ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde sürdüren Dr. Öğretim Üyesi Gökberk Cinbiş'in "makine algısı" kategorisindeki proje teklifi de bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal