Giyilebilir Teknoloji Pazarının Hakimi Apple Oldu

Teknoloji istatistikleri ile ilgili çalışmalar yapan IDC, geçtiğimiz yılın en çok tercih edilen ve satın alınan giyilebilir elektronik cihazların listesini paylaştı. Listenin zirvesinde 2018'de olduğu gibi 2019 yılında da Apple yer alıyor. Üstelik şirket pazardaki hakimiyetini daha fazla artırmış görünüyor.

13.03.2020-11:49 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-10:33)

Listeye bakıldığında ilk dikkati çeken şey, bir önceki yıla göre bu alandaki satışların neredeyse yüzde 90 artarak yaklaşık 337 milyon adede ulaşmış olması. Apple ise 106 milyonu aşan ürün satışıyla tüm satış adetinin neredeyse üçte birini tek başına gerçekleştirmiş.

Ayrıca bir önceki yıla göre teknoloji devi satışlarını yüzde 122 artırarak inanılmaz bir başarıya imza atmış. Bir yılda satış rakamlarını iki katından fazlasına taşımak kolay bir şey değil. Böylece şirket 2018 yılında pazarın yüzde 27'sini elinde bulundururken 2019 yılında ise yüzde 32’lik bir alanda hakimiyet gösteriyor.

Listenin tamamını paylaştığımız görselle de ayrıntıları incelemeniz mümkün. Ancak özetlemek gerekirse şunlar söylenebilir: Giyilebilir teknolojide önemli markalar yarışıyor. Bunlar arasında Huawei, Samsung ve Xiaomi gibi teknoloji devleri yer alıyor. Apple'dan sonra listenin ikinci sırasında Xiaomi bulunuyor.

Şirket satışlarını bir önceki yıla oranla yüzde 79 yükselterek 42 milyon satmış ve iddiasını güçlendirmiş görünüyor. Çin menşeili şirket böylelikle pazar payının yüzde 12.4’üne sahip bulunuyor. Samsung ise sattığı 31 milyon cihazla üçünü sırada yer alıyor.

Ancak yeri yanıltmamalı zira bu yıl geçen yıla oranla en çok büyüme yakalayan Samsung oluyor. yüzde 153’lük bir büyüme ile pazar payını yüzde 9'un biraz üzerine çıkaran şirketi Huawei takip ediyor. Son olarak belirtmek gerekirse bu alanda en çok satılan ürün 170 milyon adet ile kulaklıklar olurken, onu akıllı saatler ve akıllı bileklikler takip etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal