Facebook, Türkiye’de Topluluk Yardımı Özelliğini Kullanıma Açtı

Sosyal medya platformu Facebook’un Coronavirüs salgınıyla mücadelede yardımcı olması için de kullanıma sunduğu uygulama Türkiye’de de kullanıma sunuldu. Buna göre, Türkiye’de de insanların topluluk içinde yardım istemeleri ya da yardım teklif etmeleri uygulama sayesinde daha da kolaylaşacak.

11.04.2020-10:38 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-10:46) Facebook, Türkiye’de Topluluk Yardımı Özelliğini Kullanıma Açtı

Tüm dünyada bir salgın haline gelen Coronavirus (Kovid-19) salgını ile mücadeleye katkı sağlamak için birçok dijital platformda çalışmalar yapıyor. Facebook’ta salgın etkilerine karşı katkısı olur düşüncesiyle Topluluk Yardımı özelliğini geçtiğimiz günlerde bu amaçla da kullanıma açmıştı.

Uygulama esasen 2016 yılında insanların doğal afetler sırasında ihtiyaç duydukları yardıma ulaşabilmelerini kolaylaştırabilmek amacıyla geliştirilmişti.

Bu yeni özellik sayesinde özellikle yardıma muhtaç yaşlı insanlar için market alışverişi yapmak, ihtiyacı olanlara yemek dağıtmak ya da bağış kampanyalarına katılmak daha kolay bir hale geliyor. 

Topluluk Yardımı uygulamasına, facebook.com/covidsupport adresi üzerinden ulaşılabileceği gibi platformun geçtiğimiz günlerde Türkiye’de dahil olmak üzere 30’dan fazla ülkede aktif hale getirdiği “Coronavirus Bilgi Merkezi”nden erişilebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal