Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Facebook hesap dondurma nasıl yapılır? Sorularını merak eden birçok insan internet üzerinden araştırmalar yapıyor. Peki, hesap silme işlemi geri alınabilir mi? İşte yanıtlar.

03.04.2021-13:18 - (Son Güncelleme: 19.01.2022-17:35)

Sosyal medyada en çok kullanılan ağlardan biri olan Facebook’ta kullanıcılar zaman zaman hesaplarını silmek, kapatmak veya dondurmak isteyebiliyor. Bazı insanlar sosyal medyadan sıkılması sebebiyle, bazıları da sosyal medyanın boşa vakit aldığını düşündükleri için bu kararı alıyor. Peki, Facebook hesap silme nasıl yapılır? Facebook hesabı nasıl dondurulur? Bu işlemler gerçekleştirilirken neler yapılması gerekiyor? İşte çözümü…

HESAP SİLME NASIL YAPILIR?

Uygulamaları sildikten sonra aşağıdaki bağlantıya giderek “Hesabımı Sil” butonuna tıklamanız gerekiyor.

Geri dönüşü olmayan hesap silme işlemi yerine, platformun size sunduğu alternatiflere göz atabilirsiniz. Örneğin hesap dondurma işlemi hem silmekten daha az uğraştırıcıdır hem de istediğiniz zaman geri dönebilirsiniz.

Son olarak açılacak pop-up penceresine Facebook şifrenizi ve güvenlik kodunu girmeniz gerekiyor. Facebook hesabını silme talimatını verdikten sonra, hesabın silinmesi için 14 gün boyunca beklemeniz gerekiyor. Aksi takdirde hesap kapatma işleminiz sıfırlanabilir ve yeniden hesap kapatmak ile uğraşabilirsiniz.

Facebook hesap silme

HESAP DONDURMA NASIL YAPILIR?

Hesap dondurma seçeneğini kullanarak, Facebook hesabınızı tamamen silmek yerine, siz tekrar geri açana kadar dondurabilirsiniz. böylelikle o zamana kadar paylaştığınız sosyal medya bilgileri de tamamen yok olmamış olur. Hesap dondurma seçeneği için ise izlemeniz gereken birkaç basit adım bulunuyor.

İlk olarak telefon ya da bilgisayardan Facebook’a giriş yapın. Daha sonra ayarlar sekmesine tıklayın. Ayarlar sekmesinde bulunan “Güvenlik” seçeneklerinin bulunduğu sekmeye tıklayın.

Açılan sayfada en alt bölümde “Hesabını Dondur” sekmesine tıklayın. Yine bir sayfa açılacak, buradan yine “Hesabını Dondur” seçeneğini işaretleyin.

En son Facebook hesabınızın şifresini girdikten sonra hesabınızı dondurabilirsiniz. Böylelikle profili silmek yerine hesabınızı dondurduğunuz zaman kimse profilinize erişemeyecektir ve istediğiniz zaman tekrar hesabı aktif hale getirebilirsiniz.

FACEBOOK HESAP SİLME İŞLEMİ İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?

Facebook hesap silme işlemi yapıp pişman olduysanız endişelenmenize gerek yok. Çünkü Facebook hesap silme işleminin üzerinden 30 gün geçmemişse, silme işlemi geri alınabiliyor. Bu şekilde Facebook, bütün hizmetleriyle yeniden kullanılabilir bir hale geliyor. Hesap silme işleminin üzerinden 30 gün geçmiş hesaplar için ise maalesef geri alma işlemi uygulanamıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal