Sosyal medyada en çok kullanılan ağlardan biri olan Facebook’ta kullanıcılar zaman zaman hesaplarını silmek, kapatmak veya dondurmak isteyebiliyor. Bazı insanlar sosyal medyadan sıkılması sebebiyle, bazıları da sosyal medyanın boşa vakit aldığını düşündükleri için bu kararı alıyor. Peki bu işlemler gerçekleştirilirken neler yapılması gerekiyor? İşte çözümü…

HESAP SİLME NASIL YAPILIR?

Uygulamaları sildikten sonra aşağıdaki bağlantıya giderek “Hesabımı Sil” butonuna tıklamanız gerekiyor.



Geri dönüşü olmayan hesap silme işlemi yerine, platformun size sunduğu alternatiflere göz atabilirsiniz. Örneğin hesap dondurma işlemi hem silmekten daha az uğraştırıcıdır hem de istediğiniz zaman geri dönebilirsiniz.



Son olarak açılacak popup penceresine Facebook şifrenizi ve güvenlik kodunu girmeniz gerekiyor. Facebook hesabını silme talimatını verdikten sonra, hesabın silinmesi için 14 gün boyunca beklemeniz gerekiyor. Aksi takdirde hesap kapatma işleminiz sıfırlanabilir ve yeniden hesap kapatmak ile uğraşabilirsiniz.


HESAP DONDURMA NASIL YAPILIR?

Hesap dondurma seçeneğini kullanarak, Facebook hesabınızı tamamen silmek yerine, siz tekrar geri açana kadar dondurabilirsiniz. böylelikle o zamana kadar paylaştığınız sosyal medya bilgileri de tamamen yok olmamış olur. Hesap dondurma seçeneği için ise izlemeniz gereken birkaç basit adım bulunuyor.

İlk olarak telefon ya da bilgisayardan Facebook’a giriş yapın. Daha sonra ayarlar sekmesine tıklayın. Ayarlar sekmesinde bulunan “Güvenlik” seçeneklerinin bulunduğu sekmeye tıklayın.

Açılan sayfada en alt bölümde “Hesabını Dondur” sekmesine tıklayın. Yine bir sayfa açılacak, buradan yine “Hesabını Dondur” seçeneğini işaretleyin.

En son Facebook hesabınızın şifresini girdikten sonra hesabınızı dondurabilirsiniz. Böylelikle profili silmek yerine hesabınızı dondurduğunuz zaman kimse profilinize erişemeyecektir ve istediğiniz zaman tekrar hesabı aktif hale getirebilirsiniz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.