Evinizin Güvenliğini Dronelarla Sağlamak Mümkün Olacak

Tüketici Elektronik Fuarının (CES) bu yılki en heyecanlandıran teknolojilerinden birisi de Sunflower Labs firması tarafından tasarlanan güvenlik odaklı drone modeli oldu.

08.01.2020-11:47 - (Son Güncelleme: 08.01.2020-11:37)

Tasarlanan drone modeli doğrudan evinizi korumak için hazırlanmış ve temelde bir güvenlik kamerası gibi çalışıyor. Bir yer ünitesi ile senkronize hareket eden drone, evinizi hem yerden hem de havadan koruyabilecek. Yerdeki Sunflowers isimli sistem doğrudan hareket algılama üzerine kurulu çalışıyor.

Yerleştirilen özel üniteler ile bahçenize ya da ev alanınıza giren istenmeyen kişiler olduğunda hemen bildirim alabiliyorsunuz. Firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamada cihaz insan, hayvan ya da otomobil arasındaki farkı ayırt edebilecek kadar akıllı olacak. Drone sahibi istediğinde Bee adı verilen drone modelini gönderebilecek.

Diğer taraftan dron gelişmiş kaza önleme sistemi ve otonom uçuş yeteneğine sahip bulunuyor. Yukarıdan evinizi inceleyen drone size istediğinizde kamerasıyla canlı yayın yapabiliyor.

Ancak sistemin hali hazırda en kötü tarafı fiyatı gibi gözüküyor. Sunflowers drone’ın başlangıç fiyatı 9.950 dolar olacak. Bu yılın ortalarında satışa çıkacağı belirtilen drone sistemin ilerleyen dönemlerde fiyatının düşmesi bekleniyor. Bu ürüne devletlerin ne şekilde izin vereceği ise şimdiden düşündürüyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal