TCDD'ye Vagon Üreten Yavuzlar Vagon Konkordato İlan Etti

TCDD'ye ve Marmaray'a vagon üreten Sakarya merkezli Yavuzlar Vagon şirketi mali sıkıntıları gerekçe göstererek konkordato başvurusu yaptı.

26.11.2018-16:45 - (Son Güncelleme: 26.11.2018-16:40) TCDD'ye Vagon Üreten Yavuzlar Vagon Konkordato İlan Etti

Marmaray ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) diğer vagon üretim ihalesi elinde olan Yavuzlar Vagon, maddi problem yaşadığını söyleyerek mahkemeye konkordato başvurusu yaptı.

3 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET

Sakarya merkezli Yavuzlar Vagon San. ve Tic. Limited Şti.'nin maddi problem içinde olduğu bildirilen dava dilekçesinde, konkordato kararı verilmesi durumunda, firmanın etkin bir şekilde faaliyetlerini yapabileceği bildirildi. Mahkeme, firmaya 3 aylık geçici mühlet verdi. Devam eden faaliyetlerinin denetimi için de Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nevcan Karaca'yı geçici konkordato komiseri olarak verdi.

Mahkeme kararı şöyle açıkladı:

Mahkememiz tarafından; Sakarya Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 15976 nolu sicilinde kayıtlı davacı YAVUZLAR VAGON SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ hakkında 20/11/2018 tarihinden başlamak üzere 3 AY SÜRE İLE GEÇİCİ MÜHLET KARARI verildiği ve geçici konkordato komiseri olarak Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doc. Dr. Nevran KARACA'nın verildiği, 28/02/2018 tarih, 7101 sayılı Yasa'nın 16.maddesi ile değişik İİK'nun 288.maddesi uyarınca; "alacaklıların, ilandan sonra 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir durum bulunmadığını kanıtları ile beraber iddia edebilecekleri ve bu kapsamda mahkemeden konkordato isteğinin reddini talep edebilecekleri "hususu açıkça ihtar ve tebliğ olunur.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal