TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısına Katılan Bakan Kurum, CHP'nin Suçlamasına Cevap Verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’un suçlamasına yanıt verdi.

12.11.2021-18:16 - (Son Güncelleme: 12.11.2021-18:16) TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısına Katılan Bakan Kurum, CHP'nin Suçlamasına Cevap Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’un ‘İzmir’i mağdur ettiniz’ suçlamasına yanıt veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Gazi Mustafa Kemal’in ‘mağrur İzmir’ini’ 25 yılda ‘mağdur İzmir’ yapanın CHP olduğunu belirterek, ‘Bana İzmir’de 25 yıldır ne yaptınız söyler misiniz? Başlattığınız bir tane kentsel dönüşüm çalışması var mı, söyler misiniz?’ diye sordu.

Bakan Murat Kurum, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun’a cevabını şu şekilde sürdürdü:

İzmir’de vatandaşların mağdur olduğu söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, ‘Bir kere Gazi Mustafa Kemal’in mağrur İzmir’ini 20 yılda mağdur İzmir siz yaptınız başkanım. Ve bana İzmir’de 25 yıldır ne yaptınız? Bir tane kentsel dönüşüm projesi, bir tane deprem dönüşüm projesi, başlattığınız bir tane çalışmayı, bir örneği gösterir misiniz? Bunu söyler misiniz? İzmir depremi oldu. Biz Bakanlıklarımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde İzmir’e depremden 3 saat sonra gittik. Sokak sokak, mahalle mahalle, Bayraklı’da, Konak’ta, Karşıyaka’da, depremin olduğu her alanda, her alanda istisnasız vatandaşımızın yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz.  Tabii sadece İzmir’de değil Sayın Başkan; Elazığ’da, Malatya’da, Giresun’da, Bartın’da, Kastamonu’da, Trabzon’da, Rize’de gidin bizim bir projemizi görürsünüz. Söz verdiğimiz gibi 1 yıl içerisinde vatandaşlarımıza yine konutlarını teslim ettik, etmeye de devam edeceğiz.

ACI ÜZERİNDEN HİÇ SİYASET YAPMADIK

Tabii bazıları bakıyor göremiyor, duygu anlamında da algılayamıyor. Türkiye’nin her yerine bu anlamda ateş düştü. Biz gittik, milletvekillerimizle, belediyelerimizle, yine sivil toplum örgütlerimizle vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebilmek amacıyla enkaz alanlarında sabahlara kadar olduk. İstisnasız söylüyorum bunu. Hiçbir şekilde de çakarlı arabalarla bilmem nelerle de gezmedik. Acı üzerinden hiçbir şekilde siyaset yapmadık. Hep şunu söyledik: Bir olacağız, beraber olacağız ve vatandaşlarımızın depremden, selden, afetten hasar gören vatandaşlarımızın yarasını saracağız dedik. Tabii CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimiz bile bizim önümüzü kesti Sayın Başkan. Dedi ki hakikaten biz çok mutlu olduk, sizin adınıza da mutlu olduk. Dedi ki biz bunu 25 yıldır görmedik Sayın Bakanım söz verdiniz, geldiniz sözünüzü tuttunuz, Allah sizden razı olsun dedi ve biz de o mutlulukla, o heyecanla işlerimizi yapıyoruz ve yapmaya da inşallah devam edeceğiz. Tabii biz sizden takdir beklemiyoruz ama bu kutlu çatı altında en azından afetin siyasetini yapmayalım. Devletimiz tüm kurumlarıyla, gönüllü kuruluşlarıyla, depremlerde İzmir’de, Malatya’da, Elazığ’da, Kastamonu’da her afetzedenin yanında olmuş, seferber olmuş ve bu seferberlik anlayışıyla çalışmıştır.

DEPREMİN BİRİNCİ YILINDA YAPACAĞIZ

Tabii buraya geldiler çakardan bahsettiler. Orada çalışanlara, emek verenlere haksızlık ediyorsunuz. Hiçbir şekilde bu noktada İzmir’de de mağduriyet adına herhangi bir durum yoktur ve İnşallah 26 Kasım’da Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle İzmir’de ilk konutlarımızın Bayraklı’da 7 bölgede başlattığımız 750’ye yakın bağımsız bölümü içeren konutlarımızın teslimini de depremin birinci yılında yapacağız. Etap etap diğer konutlarımızı da bitireceğiz ve söz verdiğimiz şekliyle vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekliyle, en güzelini, en iyisini İnşallah onlara sunacağız.’


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal