Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısı'nda Konuşan Bakan Murat Kurum, Marmara Denizi'ndeki Ekolojik Denge Hakkında Konuştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bütçe Görüşmesi Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu

12.11.2021-15:40 - (Son Güncelleme: 12.11.2021-16:20)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda çevrecilik ile ilgili konulara değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ekolojik dengenin korunması gerektiğinin mesajını verdi.

BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ KORUMAK ZORUNDAYIZ

Marmara’da yaşanan müsilaj krizinin ardından Marmara Denizi Özel Çevre Koruma Bölgesi seçilen Marmara Denizi ve Adalar hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısı’nda açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘Marmara Denizi’mizi hem bugün hem de gelecekteki tehlikelerden korumak adına tüm belediyelerimizle birlikte tarihi bir doğa koruma adımı attık. Marmara Denizi Özel Çevre Koruma Bölgesi; Marmara Denizi’nin ekolojisini, biyolojik çeşitliliğini korumak için daha uzun soluklu bir strateji yürütmek için ortaya koyduğumuz bir çalışmadır. Bu çalışmamız Marmara Denizi’nde ve İstanbul Boğazı’nda da ve hatta dolaylı olarak Ege ve Karadeniz’de çevre kirliliğini engellemek için, bölgenin de doğal yapısını korumak içindir.’ ifadelerini kullandı.


PLANLARIMIZI 2024 YILINA KADAR HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısı’nda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çevre planlamaları dahilinde hedeflerimizi 3 yıl içinde hayata geçireceğiz dedi. Bütçe Görüşmesi Toplantısı’ndan konuşmasına devam eden Bakan Kurum,  Bilim insanlarımızın hazırladığı raporlar neticesinde yapılmış çok kapsamlı bir düzenlemedir. Planlama ve yetki açısından baktığımızda Adalar ilçesinde zaten doğal koruma alanlarımız hâlihazırda vardı, bunun dışında arkeolojik sit alanları vardı. Bu alanlarda planlama ve onay yetkisi de zaten geçmişten bu yana Bakanlığımıza aitti. Yine Boğaziçi kapsamında sahil şeridi ve öngörünüm alanlarında sekretarya görevi Bakanlığımızda, plan onayı ise Boğaziçi Yüksek Koordinasyon Kurulu’ndadır. Biz İstanbul’umuza, ülkemize, ülkemizin geleceği gençlerimize bir söz verdik ve şu an bu sözümüzü tutuyoruz. İnşallah Marmara Denizi’mizi ortaya koyduğumuz stratejik planımızla üç yıl içerisinde, 2024 yılına kadar bu plan çerçevesinde uygulamaları hayata geçireceğiz ve Marmara’nın ülkemiz için, vatandaşlarımız için ne kadar değerli olduğu anlayışı ile, bilinci ile hareket etmeye devam edeceğiz.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal