Murat Kurum’dan CHP Ve HDP’nin Çirkin Sorularına Sert Cevaplar!

Murat Kurum HDP ve CHP’lilerin sorduğu sorulara kanıtları ile birlikte yanıt vererek çirkin iddialara noktayı koydu.

12.11.2021-14:49 - (Son Güncelleme: 12.11.2021-18:09)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakanlığın TBMM Plan Bütçe Komisyonu 2022 Yılı Bütçe Görüşmesi sonrası milletvekillerinin sorularını cevapladı. 

MURAT KURUM'DAN CHP VE HDP'YE SERT CEVAPLAR

CHP'li Seyit Torun'un “İzmir’i mağdur ettiniz” suçlamasında bulunan CHP’li Seyit Torun’a, “Gazi Mustafa Kemal’in ‘mağrur İzmir’ini 25 yılda ‘mağdur İzmir’ yapan sizsiniz. İzmir’de 25 yıldır ne yaptınız?” sorusunu cevaplayan Murat Kurum, devletin İzmir’in her mahallesine yatırım yaptığını, sadece İzmir’e değil Türkiye’nin bütün şehirlerine aynı desteği sunduklarını belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü; “İzmir’de bir deprem oldu. Hepimiz İzmir’e koştuk. Güzel İzmir’imizde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için devletin tüm kurumlarıyla seferber olduk. Depremin merkezi Bayraklı’da gitmediğimiz sokak, ziyaret etmediğimiz ev kalmadı. Sadece İzmir’de değil. Elazığ’da, Malatya’da, Giresun’da, Rize’de, Antalya’da, Muğla’da, Kastamonu’da, ülkemizin neresinde bir afet olduysa orada olduk. Devletimiz tüm kurumlarıyla vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için seferber oldu. Gelseydiniz görürdünüz. Gerçi bazıları geldi, baktı ama göremedi. Duydu ama algılayamadı. Türkiye’nin her yerinde, ateş düşmüş ocakta biz olduk. Yangında su olduk, ateşin üstüne aktık. Depremde enkaz alanlarında sabahladık. Şuna çok dikkat ettik: ‘Acı üzerinden siyaset yapmayalım. Bir olalım. Beraber olalım’ dedik. Ama biz ortak acılar üzerinden siyaset yapmaktan, polemik üretmekten kaçtıkça siz bu konuları siyasi hesaplarla istismar ettiniz. Orada çalışanlara, emek verenlere bakınca bir an için bile yüzünüz kızarmıyor mu? Haksızlık ediyorsunuz, iftira atıyorsunuz. İzmir’de ortada mağduriyet adına herhangi bir durum yoktur. İnşallah 26 Kasım’da Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle de İzmir’de ilk konutlarımızın teslimini yapacağız. Sizin 25 yılda yapamadığınızı yine biz yapacağız. İzmir’de vatandaşlarımız evlerini 2 yıl geri ödemesiz, 18 yıla yayılan taksitlerle, sıfır faizle alıyorlar. Kira öder gibi taksitlerini ödeyerek alıyorlar. Bunu biliyorsunuz. Ama işinize gelmediği için söylemiyorsunuz.”


BAKAN KURUM: DERT İNSANI YOLLARA DÜŞÜRÜR

Sözlerine Ak Parti’nin milletin dertleriyle uğramaktan keyif aldığını ve bu dertlere çözüm ürettiğini belirterek devam eden Murat Kurum bu sorunun cevabını şu şekilde cevapladı; “Dert insanı yollara düşürür.” diyen Bakan Murat Kurum, milletin derdiyle hemdert olduklarını, dertlere deva bulmak için yollara düştüklerini belirterek, “Bizi arayan Şırnak’ın, Edirne’nin, Konya’nın, Trabzon’un, Sakarya’nın, Hatay’ın yollarında bulur. Bizi arayan İzmir’de, Bayraklı’da, Antalya’da, Muğla’da, deprem ve yangın bölgelerinde bulur. Bizi arayan Karadeniz’de sel bölgelerinde bulur. Bizi, Ankara’da o meşhur ‘karanlık ajanslar’ tarafından üretilen, millete en ufak faydası olmayan tartışmalarda bulamazsınız. Bizi, dedikoduların, söylentilerin, iftiraların, ithamların, karanlık ve kirli senaryoların peşine takılıp gidenlerin arasında bulamazsınız.” 

MURAT KURUM: ABD’DEKİ FETÖ TROLLERİNE BAKIN

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergeroğlu’nun devlette FETÖ yapılanması devam ediyor mu sorusuna cevap veren Murat Kurum, FETÖ yapılanmasının AK Parti döneminde bitirildiğinin altını çizerek AK Parti’nin sırtını PKK’ya dayamadığını belirtti. Murat Kurum sözlerine şu şekilde devam etti; “Kimse, arkadaşlarımız hakkında mesnedi olmayan iddialarda bulunmasın. Bunu söyleyen önce kendine bakacak. Şu anda iş tuttuğu, kökü dışarda kendi içeride olan arkadaşlarına, birlikte yol yürüdüklerine, iş tuttukları ABD’deki FETÖ trollerine bakacak. Ondan sonra karşımıza geçecek, konuşacak. Bizim için Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun söylediklerinin, iddialarının hiçbir kıymeti yoktur.”


KANAL İSTANBUL’U MİLLETE SORDUK

Bir CHP’li komisyon üyesinin Kanal İstanbul’u kime sordunuz? sorusuna yanıt veren Murat Kurum, Kanal İstanbul’un Başkan Erdoğan tarafından millete sunulduğunu ve onay aldığını belirterek Kanal İstanbul’un yüzyılın projesi olduğunu vurguladı. Bakan Kurum sözlerini şu şekilde devam ettirdi; “Kanal İstanbul, boğazımızın özgürlük projesidir. Yüzde 52’si yeşil alanlardan oluşan Türkiye’nin en çevreci şehircilik projesidir. Yapacağımız rezerv konutlarla İstanbul’u depreme hazırlayan büyük bir dönüşüm projesidir. “ÇED Raporu’nu, 200 bilim insanımızın katkılarıyla hazırladık. Deniz araştırmaları yaptık. Dalga, taşkın, su kalitesi, yeraltı suyu, deprem ve tsunami modelleme çalışmalarını titizlikle yürüttük. ‘Kanal İstanbul çevresine 1,5 milyon nüfus gelecek’ yalanlarına hâlâ devam ediyorsunuz. Dışarıdan nüfus gelmesi söz konusu değildir. Ne yazık ki Kanal İstanbul ile gündeme gelmeye çalışanların tehdit dili kullandığına şahit oluyoruz. Müteahhitler, devlet kurumları, kurumların başındaki yöneticiler ve vatandaşlarımız tehdit ediliyor. Bu millet tehditlere kulak asmaz, tehdit edenleri görür ve gereken cevabı verir. Yakmakla, yıkmakla, küfretmekle, tehdit etmekle muhalefet edilmez. Siz ‘yıkmak’ dersiniz, biz ‘yapmak’ deriz. Siz yıkarsınız, biz yaparız. Yakıp yıkanlar; yapmanın mutluluğunu, eserler kazandırmanın gururunu, milleti memnun etmenin ne demek olduğunu bilmezler.”

HDP’NİN YALANI ORTAYA ÇIKTI 

HDP’li bir komisyon üyesinin Salda Gölü’nün korunmadığı ve çok kötü durumda olduğu iddialarına Bakan Kurum’dan çok sert bir yanıt geldi. Bakan Kurum HDP’li üyeye verdiği cevapta sunum öncesi dağıtılan kitapçıklarda Salda Gölü’nün önceki ve şimdiki halinin yer aldığını belirten Murat Kurum, sözlerini şu şekilde devam ettirdi; “Salda’yı biz tertemiz yaptık. Peki siz, Salda bu hâldeyken neredeydiniz? Kumsal alana araç girişini tamamen durdurduk. Siz o araçlar kıyıya kadar inerken neredeydiniz? Biz kıyıdaki ve çevredeki çöp tepelerini temizledik, bir sıfır atık göl uygulamasını hayata geçirdik. O çöp dağları varken neredeydiniz? “Özelikle HDP! Millete faydası olan, doğamıza faydası olan, çevremizi koruyucu hiçbir adımın içerisinde olmadı, olamaz. Biz en azından icraat anlamında, belediyeleri yönettikleri dönemde tek bir doğru, güzel, çevreci adımın atıldığını görmedik. Diyarbakır’a döktükleri betonu gördük, belediye kasasında olması gerekirken, milletin cebinde olması gerekirken, belediye kaynaklarının terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini gördük. Milletimize de açıkladık. Siz de o süreci çok iyi bilirsiniz. O rantçı ifadelerini de aynen iade ediyorum. Kimin rantçı, kimin yağmacı, kimin talancı, kimin tahribatçı olduğunu milletimiz çok iyi biliyor.”

AK PARTİ GENÇLERE SÖZ VERDİ MARMARA DENİZİ KORUNACAK

Marmara Denizi’ni koruma projelerinin önümüzdeki yıllarda artacağını ve bu çalışmaların diğer denizlerde de hayata geçeceğini belirten Murat Kurum doğayı korumaya devam edeceklerini belirterek sözlerini şu şekilde noktaladı; “Biz İstanbul’umuza, ülkemize, ülkemizin geleceği gençlerimize bir söz verdik. Şu an bu sözümüzü tutuyoruz. İnşallah, Marmara Denizi Strateji Planımızla yaptığımız çalışmaların, aldığımız kararların ne kadar değerli olduğunu göreceksiniz. Siz teşekkür eder misiniz bilmiyorum ama milletimizin mutlu olacağından eminiz. Bu da bize yeter.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal