Bakan Murat Kurum Salda Gölü Eleştirilerine Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısı’nda Cevap Verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısı’nda HDP’li komisyon üyelerinin Salda Gölü konusunda kendisine yönelttiği eleştirilere cevap verdi.

12.11.2021-17:22 - (Son Güncelleme: 12.11.2021-17:29)

Dün gerçekleşen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısı’nda önemli konulara değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, HDP’li komisyon üyelerinin Salda Gölü konusunda kendisine yönelttiği eleştirilere cevap verdi. HDP’li komisyon üyelerinin Salda Gölü’nün korunmadığı iddialarına tepki göstere Bakan Kurum, sunum öncesi tüm komisyon üyelerine dağıtılan kitapçıklardaki Salda Gölü’nün eski ve yeni fotoğraflarına bakıldığında korunup korunmadığının görüleceğini belirterek, ‘Salda’yı biz tertemiz yaptık. Peki siz, Salda bu hâldeyken neredeydiniz? Kumsal alana araç girişini tamamen durdurduk. Siz o araçlar kıyıya kadar inerken neredeydiniz? Biz kıyıdaki ve çevredeki çöp tepelerini temizledik, bir sıfır atık göl uygulamasını hayata geçirdik. O çöp dağları varken neredeydiniz?’ diye sordu.

BİZ SALDA GÖLÜNE SAHİP ÇIKINCA MI SALDA DEĞERLİ OLDU

HDP’li komsiyon üyelerinin Salda Gölü’nün korunmadığına yönelik yaptığı eleştiriye cevap veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kuram,
‘Kıyıda çamur banyosu yapılıyordu, biz el atınca mı şimdi göl değerli oldu’ ifadesini kullandı. Salda Gölü açıklamasına devam eden Murat Kurum, ‘Salda’nın hali ne oldu? Görsellerini kitapçıklar halinde herkesle paylaştık ve bu anlamda Salda’da biz müdahale etmeden önceki hali de ortadaydı. Asıl soru şu: Salda’yı bir tertemiz hale getirdik. Peki siz Salda bu haldeyken neredeydiniz? Yani Salda’da kumsala araçlar girerken, kıyıda çamur banyosu yapılırken siz neredeydiniz? Biz Salda’ya sahip çıkınca mı Salda değerli oldu? Biz kıyıdaki, çevredeki o çöpleri, konteynırları, derme çatma binaları kaldırdığımız için mi rahatsızsınız? İnsanlarımıza daha iyi şartlarda orda dinlenme imkanı verdiğimiz için mi rahatsızsınız? Anlamakta açıkçası zorluk çekiyoruz.’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal