Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, müjdeyi verdi: Yağ fiyatlarında indirim an meselesi!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bir süredir gündemde olan yağ fiyatlarıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci, Ukrayna'nın ayçiçek yağıyla ilgili bir söz verdiğini söyleyerek, bu ürünün fiyatının yüzde 25 daha aşağısına Türkiye’ye vereceklerini belirtti.

19.04.2022-10:36 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-13:03) Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, müjdeyi verdi: Yağ fiyatlarında indirim an meselesi!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkiye ile Rusya ve Ukrayna arasındaki ikili ilişkilerin ve dış ticaretin sürdüğünü söyleyerek, "Sadece Ukrayna'nın elinde 27,5 milyon ton dış ticarete konu olan ürün var. Mısır, ayçiçeği çekirdeği, ayçiçek yağı, soya gibi ürünleri bize dış ticaretteki fiyatının, yüzde 25 aşağısına vermeyi taahhüt ediyorlar." dedi.

Bu zamanda hükümetinde alması gereken önlemleri yerine getirdiğini, ürünlerin vatandaşlara ulaştırılmasında herhangi bir sorun olmadığını aktaran Kirişçi, salgının ardından Rusya Ukrayna Savaşı'nın yaşandığını belirtti. Türkiye'nin taraf olarak hareket etmekten ziyade, her iki ülkeye de "dost ve komşu ülke" yaklaşımı ile kritik bir hamle yaptığını söyleyen Kirişci, "Taraflardan birinin yanında olsaydık, savaştan etkilenen iki ülkenin yanına biz de eklenebilirdik. Ucuz atlattık. Allah yüzümüze baktı." şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, müjdeyi verdi: Yağ fiyatlarında indirim an meselesi!

Ukrayna'dan ayçiçek yağı taahhütü

Her iki ülkeyle çok sık bir şekilde temasların sürdüğünü çünkü tarımsal ithalat ve ihracat alanında beraber olduklarını kaydeden Kirişci, "Sadece Ukrayna’nın elinde 27,5 milyon ton dış ticarete konu olan ürün var. Mısır, ayçiçeği çekirdeği, ayçiçek yağı, soya gibi ürünleri bize dış ticaretteki fiyatının, yüzde 25 aşağısına vermeyi taahhüt ediyorlar. Rusya'nın durumu farklı değil. Onlarda da bir sıkışmışlık var ama hiçbir zaman biz Rusya'ya, Ukrayna'ya kısıtlama getirmedik." İfadelerini kullandı.

Bazı grupların ülkemizin üretim ülkesi olmasına rağmen bu durumu küçümsediklerini söyleyen Bakan Kirişçi, ülkemizin 65 milyon olan nüfusunun, AK Parti iktidarı döneminde 85 milyona yükseldiğini, bundan başka da 5 milyon sığınmacının yer aldığını belirtti. Öte yandan salgın öncesinde Türkiye'yi ziyaret eden 52 milyon turiste de fazlasıyla karşıladıklarının altını çizen Bakan, bu dönemde 30 milyar dolarlık da tarım ihracatının gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Cumhur ittifakının devamı temennisi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, MHP Antalya İl Teşkilatına da bir ziyaret gerçekleştirdi. Üreticilerin isteklerine kulak vermek, bakanlık teşkilatının çalışmalarını yerinde takip etmek ve Antalya'nın gidişatı hakkında bilgi sahibi olmak için geldiklerini ifade eden Kirişci, kendisine AK Parti'li ve MHP'li milletvekillerin de yanında olduğunu söyleyerek, Cumhur İttifakı olarak birliğin devam etmesi temennisini dile getirdi.

Türkiye'nin her açıdan çok önemli bir bölgede yer aldığını söyleyen Kirişci, "Ankara'da Kızılay'da bir iş yeriniz varsa camınıza sprey boyalarla birtakım slogan yazanlar, molotofkokteyl atanlar, camınızı kıranlar olur, bu yaşadığınız coğrafyanın bir sonucudur, kaderidir. Kuzeyde bir ülke olsak belki böyle bir derdimiz, tasamız olmazdı ama ecdat bunun bedelini ödemiş, bizler de her zaman olduğu gibi bunu ödemeye hazırız." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, müjdeyi verdi: Yağ fiyatlarında indirim an meselesi!

Türkiye'nin yanı başındaki ülkelerde olan gelişmeleri de es geçmeyen Kirişci, Suriye, Irak, Ermenistan, Rusya, Ukrayna'da cereyan eden olayların Türkiye'yi de ister istemez etkilediğini belirtti. Söz konusu durumun coğrafyanın yüklediği sorumluluk olduğunu belirten Kirişci, "Kendi birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi muhafaza etmemiz, en zor şartlarda bile üretmeye devam ediyor olmamız çok önemli." açıklamalarını yaptı.

Kirişci, pandemi sürecinde İtalya, İspanya, Fransa gibi ülkelerde üretimde kırılmalar meydana geldiğini fakat Türkiye'nin üretmeyi sürdürdüğünün altını çizdi. Yalnızca kendi vatandaşı için üretim yapmayan, bununla beraber ürettiğini dünyaya satan bir Türkiye olduğuna vurgu yapan Kirişci, "Başka ülkeler üretim yapamaz ve tedariği sağlayamazken Türkiye'nin gerçekleştiriyor olması önemli, bunu daha da geliştirmemiz ve fırsata dönüştürmemiz lazım. Bu lojistik avantajımızı iyi kullanmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Vatandaşın hizmetinde, üreticinin beraberinde olduklarını aktaran Kirişçi, desteklerinin devam edeceğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal