Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi duyurdu: Başkan Erdoğan'ın talimatıyla piyasanın yüzde 20 altında ucuz et satışı başladı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine et fiyatlarında zam ve spekülasyonun önüne geçti. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Ramazan boyunca market ortalamalarının yüzde 15-20 altında ucuz et satışı gerçekleşeceğini belirtti. 

08.04.2022-08:36 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-13:08) Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi duyurdu: Başkan Erdoğan'ın talimatıyla piyasanın yüzde 20 altında ucuz et satışı başladı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişçi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ramazan ayı boyunca market ortalamalarının yüzde 15-20 altında, önce Et Süt Kurumu'nun 18 satış mağazasında ve devamında da Tarım Kredi marketlerinin 150'sinde ucuz et satışının başladığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, özellikle et fiyatlarında fırsatçılığın da fahiş fiyatlamanın önüne geçilmesine ilişkin uygulamayı aktardı. Önemli açıklamalarda bulundu.

Stratejik olan ürünlere öncelik vereceğiz

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, ürünlere öncelik verilmesi gerektiğini belirterek: "Türkiye'de üretim yok demek üreticilerimize büyük haksızlıktır. Kendi tercihlerimizi baştan yapmak zorundayız. Un, yağ ve şeker... Bu üç ürünün hammaddesi olan ürünleri üretiyor olmamız lazım. Bizim temel paradigmamız, yaklaşımımız stratejik olan ürünlere öncelik vereceğiz." sözlerinde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi

Türkiye minimum etkiyle geçirmeye çalışıyor

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle hububat başta olmak üzere tarımsal ürünlerle ilgili dünya genelinde bir sıkıntı yaşandığını dile getiren Kirişçi: "Türkiye bunu tabir yerindeyse minimum etkilerle geçirmeye çalışıyor." dedi.

Açıklamalarında Rusya-Ukrayna savaşına değinen Kirişçi: "Normal hayata dönerken Karadeniz'in kuzeyinde iki komşu ülke arasında savaş hali oluştu. Bu savaşın global etkisiyle yeniden herkes sarsıldı. Gerek Türkiye'nin gerekse dünya ülkelerinin tedariğindeki iki ülke savaş ortamında tedarikte ikinci kriz yaşanmış oldu. Türkiye kendi doğal varlıkları, tarımsal üretimle ilgili kapasitesi itibarıyla ve devlet olarak bu tür dönemlerde kriz yönetme kabiliyeti var. Bizim yerinde, zamanında, dozunda aldığımız tedbirlerimiz oldu. Bunlar sayesinde sorun yaşanmadı." sözlerinde bulundu.

Et fiyatları

Stoklarımız yeterli

Bakan Kirişçi konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda: "Bizim şu anda beside olan hayvanlarımız, artı devamında bu beside olan hayvanlarımızda kesim yapılacak olan hayvanlarımız noktasında bizim mevcut stoklarımızda bir problemimiz yok. Türkiye'nin küçükbaş ve büyükbaş hayvanda sorunu yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımız ucuz et yesin diye market ortalamalarının yüzde 15-20 altında, önce Et Süt Kurumu'nun 18 satış mağazasında ve devamında da Tarım Kredi marketlerinin 150'sinde bugün itibarıyla et satışlarımız başlamış durumda. Kurban Bayramı için de aynı şekilde mevcut stoklarımız yeterli. Kurbanla ilgili de üreticilerimizin bu mevcut piyasa şartlarını da dikkate alarak, et fiyatları da üreticimizi memnun eder düzeyde. Buradan hareketle de buraya olan ilgilerini sürdüreceklerini düşünüyoruz." ifadelerine yer verildi.

Herkesi doyuran bir tarım sektörümüz var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Twitter'dan yaptığı paylaşımın sorulması üzerine Kirişci  "Memleketimiz ve milletimiz 20 yıllık iktidarımız döneminde bir kıtlıkla ve yoklukla karşılaşmadı. 85 milyon, 5 milyon mülteci, 90 milyon. 50 milyonun üzerinde turist. Şimdi burada çocukların aç yatağa girdiğini bu açlıklarıyla ilgili, bunları konuşmak üzere ilgili kurumlara gelip ziyarette bulunmak istediklerini söylüyor olmalarını toplumun takdirine bırakıyorum. Bu alışkanlık haline geldi. Onlara eklenti yapılmaya çalışılıyor. Gıda siyasete malzeme edilebilecek bir konu değil. Bu tarz da tarz değil. Burada niyetin bu olmadığını yani iddia ettikleri olmadığını net olarak söylüyorum. Bu konuları demokratik ülkede bir muhalefetin genel başkanının böyle tweet atmasını doğru ve şık bulmuyorum. Bu ülkeye hizmet eden bir durum değil. Bizim açta açıkta kimsemiz yok, herkesin karnı tok, bu ülkenin üreticileri de nüfusun tamamını doyurmak için gece gündüz çalışıyor." cevabını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal