Tarih Belli Oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden 14 Haziran’da Görüşecek

Beyaz Saray açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşeceği tarihi duyurdu.

03.06.2021-17:38 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-11:08) Tarih Belli Oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden 14 Haziran’da Görüşecek

Washington'dan gelen açıklamada, iki liderin ikili ve bölgesel konuları konuşulacağı açıklandı. Önceki nisan ayında bir telefon görüşmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, yapılacak NATO Zirvesi'nde görüşme yapma kararı alınmıştı. NATO Zirvesi, 14 Haziran tarihinde Belçika'nın başkenti olan Brüksel'de meydana gelecek. 

BEYAZ SARAY'DAN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ 

Beyaz Saray görüşmeye dair açıklamalarda bulunarak, yapılacak olan görüşme tarihinin 14 Haziran olduğu doğrulandı. Beyaz Saray'ın Basın Sözcüsü Jen Psaki, gerçekleşecek görüşme hakkında bilgilendirmeler vererek 'Başkan Biden, ikili ve bölgesel meselelerin tamamını görüşmek üzere Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek' ifadelerini kullandı. Beyaz Saray'dan daha önce telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, 'Biden, iş birliği alanlarının genişletilmesi ve anlaşmazlıkların etkili şekilde yönetilmesiyle yapıcı bir ilişki konusundaki ilgisini dile getirdi' söylenmişti. 

BÖLGESEL KONULAR GÖRÜŞÜLECEK 

Yapılan açıklamada, İki lider, haziran ayında gerçekleşecek NATO Zirvesi kapsamında, ikili ve bölgesel konuları görüşmek üzere bir görüşme gerçekleştirme konusunda mutabık kaldı' şeklinde konuşulmuştu. Biden'ın 13 Haziran tarihinde İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile Windsor Sarayı'nda görüşme sağlayacağını bildiren Psaki, yapılacak olan görüşmenin sonrasından Joe Biden'ın düzenlenecek olan NATO Zirvesi için Belçika'nın başkenti Brüksel'e geri gideceğini belirtti.

BİDEN'IN CENEVRE’DE BULUŞACAK

Psaki, ABD Başkanı Biden'ın 15 Haziran tarihinde Brüksel'de ABD - Avrupa Birliği’nde gerçekleşecek zirvesine katılım sağlayacağı ve Belçika Kralı Philippe ile Belçika Başbakanı Alexander De Croo’nun da beraber olacağını bildirdi.

16 HAZİRAN'DA PUTİN İLE GÖRÜŞECEK

Joe Biden'ın 16 Haziran tarihinde ise Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme gerçekletirmek için Brüksel'den İsviçre'nin Cenevre şehrine geleceğini bildiren Psaki, Joe Biden'ın Cenevre kentinde de İsviçre Konfederasyonu Başkanı Guy Parmelin ve İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ile görüşme yapacağını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal