Tanzim Satışının Ardından Marketlerde de Fiyatlar Düşmeye Başladı

Tanzim satışların başlaması ile beraber marketlerde de fiyatlar düşmeye başladı. Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, bazı marketlerin 2 liradan patates ve soğan satmaya başladığını duyurdu.

12.02.2019-12:25 - (Son Güncelleme: 12.02.2019-12:13) Tanzim Satışının Ardından Marketlerde de Fiyatlar Düşmeye Başladı

Komisyoncuların piyasaları manipüle etmesiyle, geride bıraktığımız aydan beri taze meyve ve sebze fiyatları çok yüksek oranda arttı.

Halkın alım gücünün düşmesiyle, hükümet duruma müdahale etti.

Tarladan çok uygun fiyatlara çıkan meyve ve sevzeler, özellikle büyükşehirlere gelene dek kat kat pahalı duruma geliyordu.

VATANDAŞLARIN YOĞUN İLGİSİ

Dün tanzim satış noktalarının kurulması ve insanların buralara yoğun alakası, piyasada istediği gibi fiyat tespit edebleri zor duruma soktu.

GENEL DÜŞÜŞ YAŞANABİLİR

Bazı marketlerin, tanzim satışlarının etkisiyle, daha ilk günden fiyat indirdiği fark edildi. Halen eski fiyatlardan satış yapmayı sürdüren marketler olsa da ierleyen günlerde, meyve ve sebze fiyatlarında genel bir düşüş tahmin ediliyor.

"FİYATLARDA CİDDİ GEVŞEME OLDU"

Mesele ile alakalı açıklama yapan Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, tanzim satışlarıyla beraber fiyatlarda ciddi gevşeme olduğunu kaydetti. AA Ekonomi Masası'na açıklamalar yapan Poyraz, "Bazı marketler patates ve soğanı 2 liradan satmaya başladı" dedi.

TANZİM SATIŞLAR 2.5 AY SÜRECEK

Poyraz, tanzim satışta 2.5 aylık planlama yapıldığını da sözlerine ekledi ve ayrıca açıkta üretilenlerin piyasaya girmesiyle beraber, fiyatların ürün bolluğundan gevşeyeceğini ifade etti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal