Tanju Özcan'ın Bolu'daki 'Yabancı' Tarifesi İçin Mahkeme Kararını Verdi

Bolu'da, yabancıların kullanacağı suyun metreküp fiyatının 2,5 dolara yükseltilmesi ile birlikte nikah ücretlerinin de 100 bin lira yapılmasına yönelik uygulamaya dair mahkeme kararını verdi.

01.01.2022-16:13 - (Son Güncelleme: 01.01.2022-16:13)

Bolu Belediye Meclisi'nin kentte hayatlarını sürdüren yabancı uyruklu kişiler için belirlemiş olduğu fiyat tarifesi mahkeme engeline takıldı.

MAHKEME YABANCILARA YÖNELİK UYGULAMAYI DURDURMA KARARI ALDI 

Bolu İdare Mahkemesi, yabancılar için suyun metreküp fiyatının 2,5 dolara yükseltilmesi ile birlikte nikah ücretinin de 100 bin lira yapılmasına yönelik alınmış olan karar için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

BELEDİYE MECLİSİ ALINAN KARARI KABUL ETTİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancı uyruklu kişilere 10 kat daha pahalı su ücreti ile beraber nikah ücretlerinin de yükseltilmesi hakkındaki teklifi Belediye Meclisi'nde kabul edilmişti.

Bütçe görüşmeleri gerçekleşirken kabul edilen Fiyat-Tarife Cetveli'nde yabancı uyruklu kişilerin nikah ücreti 100 bin lira olacak bir şekilde tespit edilmişti.


TANJU ÖZCAN'A SORUŞTURMA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, göreve gelmesinin ardından yabancılara ayni ve nakdi yardımları kesmiş, belediye hizmetlerine de yaklaşık olarak 10 kat zam uygulamıştı. Tanju Özcan hakkında da 'nefret ve ayrımcılık' suçundan soruşturma açılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal