Bakan Akar'dan Yunanistan'a Çözüm Mesajı: 'Türkiye, Dost ve Müttefikleri İçin Güvenilir, Etkin ve Güçlü Bir Müttefiktir'

Hulusi Akar, Yunanistan ile yaşanan sorunlara ilişkin çözüm mesajı verdi. Bakan Akar, ‘Biz sorunlarımızın görüşmeler, diyalog yoluyla uluslararası hukuk, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözülmesinden yana olduğumuzu her zaman söylüyoruz’ dedi.

01.01.2022-15:51 - (Son Güncelleme: 01.01.2022-15:51) Bakan Akar'dan Yunanistan'a Çözüm Mesajı: 'Türkiye, Dost ve Müttefikleri İçin Güvenilir, Etkin ve Güçlü Bir Müttefiktir'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesiyle birlikte 2021 yılının son gününde yoğun bir mesai verdi. Birlikleri ziyarette bulunan Bakan Akar, yanında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile yılın son mesaisini geçirdi. 

AA'da yer alan habere göre, Bakan Akar ve TSK komuta kademesiyle geçirdiği mesaide, Foça Deniz Üs Komutanlığında bahriyelilerle, 2. Ana Jet Üs Komutanlığında havacılarla, son olarak da Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekat Merkezi'nde karacılarla bir araya gelerek faaliyetlere ilişkin değerlendirme toplantısı yaptı. Akar, Mehmetçiğin yeni yılını da kutlamayı unutmadı. 

AKAR’IN YILIN SON GÜNÜ MESAİSİ YOĞUN GEÇTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve gün için beraberinde hareket ettiği komutanlar ile ‘Güney’ adlı havadan kontrol uçağının görev uçuşlarına katıldı. Bakan Akar, uçağın kara, deniz ve hava faaliyetlerini inceleyerek denetlemelerde bulundu.

‘Türkiye'nin göklerdeki gözü’ olarak tanımlanan ‘Güney’ adlı havadan kontrol uçağının görev uçuşlarında Akar, TSK komuta kademesiyle birlikte 3 saat boyunca hava da uçuş gerçekleştirdi. 

Bakan Akar, HİK uçağının görev uçuşu sırasında üzerinden geçtiği Ege ve Doğu Akdeniz gemilerinin komutanları, hava uçakların pilotları ve birkaç kara unsurlarıyla telsiz aracılığıyla görüşerek yeni yıllarını kutladı. 

Akar’ın uçuşu sırasında yeni yıllarını kutladığı ve bilgiler aldığı Orta Akdeniz'de görevli TCG Gökçeada ve TCG Gökova, Doğu Akdeniz'deki TCG Gelibolu ve Mersin açıklarında bulunan TCG Kınalıada ile telsiz yöntemiyle görüştü. 3 saat havada kaldığı sürece boyunca 1700 kilometre uçan Bakan Akar, Kıbrıs üzerindeyken Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk ile yaptığı görüşme sonrası Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile telsiz görüşmesi yaptı.  

TERÖRLE MÜCADELE GÖREVİNE GİDEN PARS KOLLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Uçuşu sırasında yaptığı görüşmelerde personelleri başarılarından dolayı tebrik eden Akar, ‘Bundan sonra da hepinize hayırlı, başarılı görevler diliyorum. Sizlere güveniyoruz, sizlerle övünüyoruz. Sorumluluklarınız büyük. Bunları büyük başarıyla yerine getirdiniz, bundan sonra da aynı kahramanlık ve fedakarlıkla yerine getireceğinize inanıyoruz’ ifadelerini kullandı. 

Bakan Akar, terörle mücadelede etkin rol oynayan ‘Pars’larla da telsiz yöntemiyle görüşme gerçekleştirdi. 

F-16 PİLOTLARINI TEBRİK ETTİ 

F-16'ların pilotlarına gösterdikleri faaliyetlerinden dolayı başarılarını tebrik eden Bakan Akar, ‘Büyük fedakarlıklar ve kahramanlıklar yaptınız, terörle mücadeleye çok önemli katkılar sağladığınız, bundan dolayı hepinizi kutluyorum. Bundan sonra da başarılarınızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Emniyetli uçuşlar diliyor, sağ salim dönmenizi bekliyorum. Allah'a emanet olun’ diye konuştu. 


AKAR, GÜNEY’İN PİLOT KOLTUĞUNDA OTURARAK UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, HİK uçağının görev uçuşu sırasında bir süre sonra Güney’in kokpitine geçti. Akar, pilot koltuğunda oturarak uçuş sırasında faaliyetlere ilişkin bilgi aldı. 

Bakan Akar, birliklerde yaptığı yıllık değerlendirme toplantı sonrası Mehmetçiklerin yeni yılını kutladı. Akar, yılın son mesaisini birlikte geçirdiği TSK komuta kademesi ile Foça Deniz Üs Komutanlığına giderek TCG Bayraktar'da bahriyelilerle bir araya geldi.  

Foça Deniz Üs Komutanlığında amfibi deniz piyadelerinin de olduğu personellerin yeni yılını kutlayan Bakan Akar, savunma ve güvenlik konularına değindi. Akar, hava, kara ve deniz kuvvetlerinin kendilerine verilen görevleri hem yurt içinde hem de yurt dışında başarılı şekilde yerine getirdiklerini ifade etti. 

Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde kritik gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade ederek önemli bir dönemden geçildiğini belirtti. Kritik konularda gerekli olan tedbirlerin alındığına dikkat çeken Akar, son zamanlarda Ege ve Doğu Akdeniz bölgesinde yaşananlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER

Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesiyle birlikte 2021 yılının son gününde yoğun bir mesai verdiği yılın son gününde Yunanistan ile yaşanan sorunlara dikkat çekerek, ‘Biz sorunlarımızın görüşmeler, diyalog yoluyla uluslararası hukuk, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözülmesinden yana olduğumuzu her zaman söylüyoruz’ ifadelerini kullandı. 

Akar, çözüm mesajı verdiği Yunanistan ile ilgili konularda görüşmelerin başlatıldığını hatırlatarak, dördüncüsü gerçekleştirilecek olan toplantı için Yunan yetkililerinin davet ettiklerini ifade etti. 

Türk devletinin kimseye karşı tehdit oluşturmadığı ve bu konuda çözümden yana olduklarını belirten Akar, ‘Türkiye, dost ve müttefikleri için güvenilir, etkin ve güçlü bir müttefiktir’ diye konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal